Swedish Survivalist
http://swedishsurvivalist.egetforum.se/

Väl varmt ställe
http://swedishsurvivalist.egetforum.se/val-varmt-stalle-t11292.html
Sida 1 av 1

Författare:  Zombie [ fre 11 nov 2016, 02:15 ]
Inläggsrubrik:  Väl varmt ställe

Jag har ett smalt opraktiskt utrymme bredvid ett element, kanske 25-30 cm brett. Det skulle vara lagom att stapla vattendunkar i, men med tanke på att det är nära ett element så blir det nog för varmt. Vad tycker ni är ett bra sätt att utnyttja utrymmet på?

Författare:  Nikenik [ fre 11 nov 2016, 03:31 ]
Inläggsrubrik:  Re: Väl varmt ställe

Torka frukt?

Författare:  Tant Prepp [ sön 13 nov 2016, 11:22 ]
Inläggsrubrik:  Re: Väl varmt ställe

Salt, verktyg och extratäcke bör väl klara värmen, men varför inte prova vattendunkar? Om vattnet är rent och alltså inte innehåller någon mat för bakterier och inga eller väldigt få bakterier, så bör det vara svårt för bakterier att växa till. Tycker du att vattnet verkar tveksamt kan du ju alltid koka det innan användning eller använda det till toalettspolning.

Författare:  MulenDag [ sön 13 nov 2016, 12:32 ]
Inläggsrubrik:  Re: Väl varmt ställe

Knäckebröd, Mariekex, pasta, potatismospulver, förbandsartiklar... Allt som inte far illa av att torka.

Aha... Det är synligt för besökare kanske. :hm:
Förbandsartiklar, ficklampa, sovsäck, MSB-preppgrejer så kan man flyga under radarn genom att vara öppen med att man MSB-preppar.

/MD

Författare:  Zombie [ sön 13 nov 2016, 14:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Väl varmt ställe

Är det inte bättre att pasta och pulver förvaras någotsånär svalt? Där blir det nog över 25 grader.

MulenDag skrev:
Knäckebröd, Mariekex, pasta, potatismospulver, förbandsartiklar... Allt som inte far illa av att torka.

Aha... Det är synligt för besökare kanske. :hm:
Förbandsartiklar, ficklampa, sovsäck, MSB-preppgrejer så kan man flyga under radarn genom att vara öppen med att man MSB-preppar.

/MD

Författare:  MulenDag [ sön 13 nov 2016, 16:15 ]
Inläggsrubrik:  Re: Väl varmt ställe

Zombie skrev:
Är det inte bättre att pasta och pulver förvaras någotsånär svalt? Där blir det nog över 25 grader.


Vet ej vad sanningen är men själv har jag aldrig haft problem med slutna förpackningar av torrvaror även om de förvarats varmt så länge det är torrt.

/MD

Författare:  pre [ ons 17 maj 2017, 02:53 ]
Inläggsrubrik:  Re: Väl varmt ställe

Zombie skrev:
Är det inte bättre att pasta och pulver förvaras någotsånär svalt? Där blir det nog över 25 grader.


Fett härsknar fortare med högre temperatur. Jag har för mig att vitaminer bryts ned fortare vid högre temperatur. Men många torrvaror innehåller ju varken eller, och det är inte så att det blir giftigt/oätligt för att alla vitaminer försvinner. Energin finns ju fortfarande kvar iaf. Rent socker och salt råder inte mycket på, kan förvaras i alla möjliga rimliga temperaturer om det är fuktfritt.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/