Jag har gjort eget buljongpulver i torkmaskinen, inte provat det som just termos-soppa och ris men det lär funka. Tyvärr behöver man ha i en jädrans massa socker och salt för att det ska smaka som varma koppen.
Har egentligen inte något recept utan bara torkar dom grönsaker och örter jag tycker om och blandar med "lagom mycket" salt. Libbsticka är underskattat och växer som ogräs.
En portion varma koppen sparrissoppa innehåller 17g "kolhydrater" som består av socker och potatismjöl (i princip pulvermos). Vilket motsvarar 3-4 sockerbitar.
. Fettet kommer ifrån palmolja. 4,6% sparris.
Jag skulle rekommendera du tog tid att göra "riktig" soppa att ha i termosen. Göra en stor omgång så du har hela veckan och äta efter säsong. Livet är för kort att stressa hårt på jobbet och äta pulversoppa/socker för att hinna med.
Har man gott om pengar men ont om tid finns det ju sådana där blenders med värmeelement. Bara slänga i grönsaker och mixa och du har varm soppa.
Jag gillar Gordon Ramsay's broccoli-soppa. Broccoli, vatten och salt, inget annat! Mixa, koka och smaka av med salt.
Tror han serverar den med några valnötter och lite getost, men smakar alldeles utmärkt som den är.