Swedish Survivalist
https://swedishsurvivalist.egetforum.se/

Sås
https://swedishsurvivalist.egetforum.se/sas-t12661.html
Sida 1 av 1

Författare:  somvanligt [ fre 01 dec 2017, 17:21 ]
Inläggsrubrik:  Sås

Med tomatpulver och mjöl och kryddor kan man nog göra en hygglig tomatsås till ris, pasta, bönor. Vad mer för sås kan man göra med få ingredienser som kan långtidslagras?

Författare:  Skogsbonde [ fre 01 dec 2017, 18:13 ]
Inläggsrubrik:  Re: Sås

"Koncentrerad" Curry finns i bra små glasburkar med lång hållbarhet. Även i pulverform som kan vacuumpackas.
Påsar med Tex-Mex-kryddor kan nog också fungera bra. Kombinera med krossade tomater på burk.
Senap på helkonserv metalltub går det att göra senapssås av. Går även att göra själv med senapsfrö, vinäger/ättika och socker.
Mjölkpulver och rapsolja kan användas som bas för en normal topp- eller botten-redd sås. Steksky, buljongtärning, salt och peppar samt soja kompletterar.
Sedan finns det gott om diverse färdiga pastasåser i pulverform, exempelvis Carbonara och ostsås. Smidigt om man lagar till pasta och pastasås i mattermos med kokande vatten från KellyKettle. Blir extra bra om man kompletterar med torkad mager köttfärs eller torkad skivad kryddad korv.
Kanske man kan använda mjukost på tub som bas för ostsås också.

Författare:  pre [ mån 05 mar 2018, 23:00 ]
Inläggsrubrik:  Re: Sås

Något fel med färdiga pulversåser?

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/