Horrorcore skrev:
Tomahawk skrev:
Horrorcore skrev:
Jag åt just lite nudlar och tanken slog mig. Hur länge skulle dom behöva ligga i blött innan man kan äta dom.
Menar du från kallvatten då? Och alltså studentnudlar med kryddpåse i?
jupp kallvatten
Jag äter risnudlar. Vanliga studentnudlar innehåller ägg.
Inte studentnudlar! Det är bara vetemjöl.
11.30 lade jag ett paket Samyang Ramen nudlar i kallt vatten.
Undersöks senare idag.
11 timmar senare:(Nudlarna lades i kallvatten och ställdes in i ett mörkt skåp, bra påpekande.
De flöt också upp till ytan så jag la ett fat på dem och satte lock på burken.)
Nu har nudel"kokan" expanderat från 10x9 cm till 15x15, till burkens kanter.
Nudlarna är svällda men har behållit formen. Vattnet är rätt så klart.
Och det smakar helt ok! Smaken är neutral och de är lite övermjuknade.
Ska nog vara några timmars kortare blötlättning. Men inga konstigheter som ojämn konstistens
eller mjölighet. Klart ätbart.
Inget urknasigt alternativ vid eld- eller bränslebrist!