Hittade en kul grej när jag snabbgooglade:
http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=286&p=1Där framgår alltså några saker som att,
lingonen troligen skall tillsättas något senare för att inte störa jäsningsprocessen.
(väntar spännt på mer info om detta, måste forska mer i saken...
)
Andra tips som jag såg var bland annat att,
Om man vill köra vetemalt så bör man alltså blanda ca 20% kornmalt i för bättre resultat.
(ren vetemalt ger en ganska distinkt smak (personligen tycker jag att det lätt kan bli litet för dominerande med vetejästsmaken men andra älskar den i ren form så det är nog väldigt mycket en individuell smakfråga tror jag, bäst tycker jag dock balanserade veteöl som tex Grafenwald (lager, så detta blir inte samma utan en Ale med mjödkaraktär så den blir nog litet tyngre och förmodligen sötare) och liknande smakar bäst.) så jag tror också det skulle vinna på det för att vara ärlig, men om jag tolkar honom rätt där så hade det även tekniska fördelar i det färdiga resultatet då det verkar ge en viss korrigerande balans i malten.).
Ölet innehöll även pors i ställetför humle (all Kriek gör det inte så det verkar vara "optional" som det heter... om man vill använda pors och/eller humle i brygden eller ej. (misstänker att man faktiskt kan blanda humle och pors, men jag ar inte provat så jag vet inte))
Not, pors ger som sagt en kraftigt besk smak så man bör nog använda den med försiktighet om man vill ha ett mer friskt kriekliknande öl. (Kriek är en typ av belgisk vildjäst öl, ofta sötat med fruktsafter och honung, påminner mer om cider till karraktären men med maltbas.).
Det stod även någon notering om jästskummet som han återanvände senare, måste forska mer om exakt hur man gör här.