Kul med fler experimentlystna termosägare!
Kyckling med ris. Currysås, banan och jordnötter.
1. Currysåsen.
Jag förvärmer termosen med en liten skvätt kokhett vatten.
Sedan:
1 mellanstor skvätt rapsolja.
3 matskedar torrmjölk.
2 matskedar idealmjöl.
1/2 hönsbuljongtärning.
Curry (pulver) efter eget tycke och smak.
Häller på ca 2 dl kokhett vatten.
Sätter på locket och skakar frenetiskt. Och hören: Såsen reder sig på ca 20 sekunder!!!!
2. Kycklingen och bananen, riset
Öppnar och lägger i ett lager torkad kyckling. Torkad banan.
Häller på Uncle Bens snabbris (5 min) så att det är ca 1,5 cm kvar till överkant på termos.
Fyller med kokhett vatten.
Låter stå 10 minuter.
3. Servering
Öppnar. Tillsätter lite jordnötter och rör om.
Doftar mums!
Men receptet kan förfinas: Currysåsen blev jag väldigt nöjd med. Det blev faktiskt riktigt redd sås! Men jag gjorde lite för mycket av den i förhållande till riset. Och hade i lite mycket curry...
Den torkade kycklingen och bananen hade lite väl mycket tuggmoststånd. Borde kanske blötläggas lite en stund innan övrig matlagning. Eller låta rätten stå lite längre innan man äter.
Missade att salta! Lite örtsalt i efterhand räddade det hela.
Trots detta en mycket god kvällsmat.
3 friska fläktar med en fjärde som garanterat kommer efter finputsning på receptet.