skogsstjärnan skrev:
Om du har provat en hel del och ätit dig igenom det mesta önskar vi nog en topp 10 eller i alla fall en topp 5..
Läs vad tråden kallas. MRÄ... redo att ätas och i vissa fall inte...
Som Swehank var inne på är hungern bästa kryddan i det här fallet och det kan var lite svårt att i efterhand säga vad som var bäst eller om man bara var mer hungrig.
Mina favoriter:
- Kryddstarka grönsaker med nötkött från blåband
- Viltgryta med skogssvamp och vinbär från blåband
- viltgryta från real
- Chili Con Carne från Real
- Lasagna with Meat Sauce från mountain house
Gillar inte:
- Torskgryta och potatis från real.
- Sej i tomatsås från Real
- Chili con Carne från pack'n'Go
Om jag skulle köpa kompletta militära dygnsransoner med frystorkad mat föredrar jag blåbands (gulpåsar) framför real (grönpåsar) mest på grund av tillbehören och mindre risk för fisk, samt att de är lite smidigare förpackade.
Ingen av ovanstående är redo att ätas utan är frystorkade och ska tillagas med varmt vatten.
Jag har även provat några MRE (Mål som faktiskt är Redo att Ätas). De har inte varit så många, långt mellan provningarna och dessutom av olika generationer så det är svårt att välja ut favoriter men jag tyckte de var ungefär lika bra men de tidigaste (äldsta) var något söta i smaken. Tillbehören tycker jag överlag har varit bättre och mer spännande hos MRE än hos real och blåband.
_________________
havamal skrev:
Hellre intellektuell än ett klappmongo av första graden.