Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: lör 01 jun 2019, 12:57 
Offline
Min ryggsäck är nog för liten...

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 43
Zombie skrev:
Nja. Inbördeskrig får pågå utan internationell inblandning om det inte finns ekonomiska orsaker att blanda sig i. Se Rwanda vs diverse oljestater (och stategiska orsaker har ofta ekonomiska inslag).

Hitler hade inte kunnat få så stort gehör och blivit vald och kunnat ställa till om inte folk hade haft det dåligt från början. Det gäller säkert de flesta krig också, från korstågen till IS etc.

Religion/politisk ideologi är inte en orsak i grunden, utan mer ett medel. Så länge det finns mat i krubban, livet är ganska gott och man inte behöver avundas DE DÄR (valfri klass, etnisk grupp eller nationalitet), är det bättre att leva sitt liv i fred. (Tuppkycklingar är mer krigiska, men lugnar normalt ner sig när de blir vuxna. Det är tydligen något om att hjärnan inte är fullt utvecklad med empati, impulskontroll, konsekvensanalyser etc hos pojkar förrän i 25-årsåldern. Flickor utvecklas litet snabbare.)

Men kristendomen har vunnit stort pga kopplingen till den ekonomiska framgången. Bryter du mot den gyllene regeln och de tio budorden hamnar du i helvetet. Dels betyder det att det är större chans att lita på omgivningen och dels att man ska hålla sig på mattan och inte bråka med sina medmänniskor utan i det stora hela göra som kyrkan och kungen säger. Då fungerar samarbete och man sparar resurser genom att inte alla behöver bevaka sina personliga rättigheter med spjut och klubba, utan kan ägna sig åt att arbeta. Det är bra för ekonomin och genererar välstånd.


Nej, orsakerna till krig är ändå:
Usla konstitutioner,
Krigarideologier och
Krigarreligioner.

I Rwanda var det krigarideologin rasismen mellan den västafrikanska rasen och den östafrikanska rasen.

Att olja skulle vara en orsak till krig är bara en myt och det är dessutom något som är på väg bort.

Och om man avundas klass handlar det om krigarideologin kommunismen och/eller en usel konstitution, om man avundas en etnisk grupp är det krigarideologin rasismen och om man startar krig mot en annan nation är det på pga en eller flera usla konstitutioner möjligen i kombination med någon krigarreligion eller krigarideologi.

När det gäller Kristendomen så är den ju uppenbarligen en pacifistisk religion och kan sammanfattas som: om någon slår dig på din ena kind då vänd din andra kind till honom så att han kan slå dig där med och behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad.

O k det finns dom som hänvisar till kristendomen och startar krig men då lever de inte upp till kristendomen utan då är det en eller flera av de andra orsakerna (usla konstitutioner, krigarreligioner eller krigarideologier).

Dessutom i Schweits, som inte har varit i krig under mer än 300 år och som har världens bästa konstitution och är kristna, finns det inga män under 25 år där?

I det andra världskriget var genomsnittsåldern 26 år för USA-soldater:

https://www.google.se/search?ei=Qe_qXIu ... Cj0nLC22QM

Alltså bara en minoritet var under 25 år och vill män under 25 år dö i krig?

Och är det män under 25 år som har makten och som bestämmer att nu ska vi starta och driva ett nytt krig?

Nej, det beror på om en stor grupp människor stödjer usla konstitutioner, krigarreligioner eller krigarideologier!

Hur krigarreligionen Islam fungerar:

https://m.youtube.com/watch?v=C2ee4WzxV ... 2F&index=1


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: tis 04 jun 2019, 13:07 
Offline
Min ryggsäck är nog för liten...

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 43
Nostradamus2 skrev:

Jo men nu var detta inte några amatörer utan världens mest framstående forskare på området.
Och Carl Sagan var dessutom en superkändis och professor i fysik i USA.

https://www.bokfynd.nu/9780393302417/th ... clear-war/


https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com ... 06JD008235


Och nu har detta blivit ett hyper akut problem:

https://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-s ... till-iran/

Så nu är detta mer aktuellt än någonsin förr!MvhOch detta fortsätter att vara ett hyperakut problem:

https://sverigesradio.se/artikel/7234236


Och:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7221116

Därifrån:

"Publicerat söndag 2 juni kl 08.00
Under de senaste månaderna har spänningarna mellan Iran och USA ökat markant. I USA varnar många analytiker för riskerna och vissa pratar om en militär konflikt.
Vår korrespondent har träffat den tidigare CIA-chefen och försvarsministern Leon Panetta för en exklusiv intervju med Sveriges Radio.
– När det inte finns någon dialog, och när kommunikationen mest handlar om att länderna spänner sina muskler, ja det brukar vara ett perfekt recept för en upptrappad konflikt, säger Leon Panetta.
Panetta var CIA-chef och därefter försvarsministern i Obamaadministrationen. Nu driver han en skola i Kalifornien som bland annat inriktar sig på statsvetenskap och internationella relationer.
Han tvekar inte att använda ordet ”krig” när han pratar om riskerna med de ökade spänningarna mellan USA och Iran.
USA har under de senaste veckorna meddelat att man kommer öka sin militära närvaro i regionen och Trumpadministrationen har anklagat Iran för att ha planerat ett angrepp på amerikanska styrkor i grannlandet Irak.
– I det här läget kan felkalkyleringar och misstag mycket väl resultera i en militär konflikt och krig, säger Panetta.
För lite mer än ett år sedan beslöt Donald Trump att USA skulle dra sig ur avtalet om Irans kärntekniska program. Trump kritiserade då uppgörelsen för att vara alldeles för tandlös.
Sedan dess har USA riktat sanktioner mot Iran som kraftigt påverkat landets ekonomi genom minskade exporter och att värdet på den iranska valutan fallit.
Leon Panetta tror inte att USA kommer att kunna tvinga Iran till förhandlingsbordet genom den här strategin, man kommer snarare ge mer makt åt de krafter i Iran som anser att man inte bör förhandla med USA överhuvudtaget.
– USA måste samarbeta med sina allierade, bland annat i Europa, för att få igång en dialog med Iran igen, säger Leon Panetta. Det finns förtroende mellan Iran och våra allierade, problemet är att det inte finns något förtroende mellan USA och Iran.
Fernando Arias, New York"

Och:

"Uppdaterat onsdag 15 maj kl 22.09 Publicerat onsdag 15 maj kl 21.20
Spänningen mellan USA och Iran ökade under onsdagskvällen. Ledaren för det iranska revolutionsgardet säger till den statliga iranska nyhetsbyrån Fars, att Iran är på väg mot en fullskalig konfrontation med "fienden".
– Det ser ut att vara en ganska tydlig upptrappning i vad som redan var en väldigt spänd relation mellan USA och Iran, säger vår Washington-korrespondent, Kajsa Boglind.
– På ett sätt är det ändå väntat. USA har dragit sig ur Iran-avtalet, man pressar landet med omfattande sanktioner och flera i Trumps krets är kända hökar mot Iran. Samtidigt så vill USA troligen inte ha ytterligare ett krig i Mellanöstern, och det är svårt att se att Iran vill ha det heller, men det går inte att komma ifrån att det ser väldigt spänt ut just nu, säger Kajsa Boglind.
Tidigare under onsdagen beordrade USA icke-nödvändig myndighetspersonal i Bagdad och Erbil i Irak att lämna landet. Bakgrunden ska enligt uppgifter vara hot från Iran.
Beskedet från USA ges i ett uttalande från ambassaden i Bagdad, där man även konstaterar att beskickningen inte kommer att kunna stå till tjänst med viseringsfrågor. Ambassaden kommer också att ha begränsade möjligheter att bistå med brådskande stöd till amerikanska medborgare i Irak.
– Att garantera säkerheten för amerikanska medborgare och myndighetspersonal är vår högsta prioritet, säger en talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet till nyhetsbyrån Reuters.
Amerikanska medborgare avråds från att resa till Irak. Medborgare som befinner sig i Irakuppmanas att undvika amerikanska inrättningar i landet.
I uttalandet från ambassaden i Bagdad rekommenderas också den personal som berörs av beslutet att lämna landet "så snart som möjligt via privata transportmedel".
– Det är direkt kopplat till Iran, flera hot härstammar direkt från Iran, säger en högt uppsatt beslutsfattare vid USA:s utrikesdepartement enligt nyhetsbyrån AFP.
Tyskland har meddelat att samtliga militära träningsinsatser som landet för närvarande har i Irak ställs in. Även Nederländerna ställer i träningsuppdrag i landet med hänvisning till ett ospecificerat säkerhetshot.
Även Sverige stoppar utbildningen av irakiska soldater i landet. 
Spänningen i Mellanöstern har ökat den senaste tiden då Washington — efter att ha dragit sig ur kärnenergiavtalet med Iran — infört omfattande sanktioner mot Teheran. Iran har svarat med att dra sig ur delar av överenskommelsen och hotat med att stänga inloppet till Persiska viken, det Irankontrollerade Hormuzsundet. Omkring 15 miljoner fat olja passerar Hormuzsundet dagligen.
USA beslutade nyligen att skicka amerikanska styrkor, strids- och bombflygplan och ett hangarfartyg till regionen. Det motiverades med påståenden om att det finns indikationer om förestående hot mot amerikanska intressen från Iran, eller Irantrogna grupper i Mellanöstern.
Trots anspänningarna har både USA och Iran uttryckt att de inte vill att situationen utvecklas till ett krig.
– Varken vi eller de strävar efter krig. De förstår att det inte ligger i deras intresse, sade Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei i tisdags.
I början av april stämplade USA det iranska revolutionsgardet, en gren av försvarsmakten, som en terroristorganisation. Iran svarade med att terrorstämpla amerikanska styrkor i Mellanöstern.
Svenska utrikesdepartementet har inte gjort som USA vad gäller ambassadpersonalen.
– Men vi följer säkerhetsläget noga och vidtar de åtgärder som behövs, säger Catherine Johnsson vid UD:s presstjänst till TT.
Departementets reserekommendation från den 11 april är oförändrad och innebär avrådan att resa till Irak.
Ekot och TT"


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: mån 10 jun 2019, 14:32 
Offline
Min ryggsäck är nog för liten...

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 43
Hur utvecklar sig det 3:dje världskriget?

Antal döda i terroristattentat:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Te ... ldwide.svg


Även Estonia var ett terroristattentat!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/MS_Estonia

En vän till mig har prata med svenske forskaren som studerade undervattensbilderna på Estonia som den tyske journalisten Jutta Rabe lät ta och han berättade att det är bevis för att bogvisiret blev bortsprängt i ett terrorist attentat.
Och när han hade kallat till en presskonferens lite senare så kom SÄPO dit och stoppade hela presskonferensen (rena KGB stilen!).
Därefter lät den ansvarige ministern Mona Salin gjuta in hela Estonia i betong (för att censurera bort sanningen från allmänheten) men vansinnet stoppades när halva Estonia hade blivit ingjuten i betong!


Från Wikipedia:

"Alternative theories exist about the cause of the sinking. German journalist Jutta Rabe and the left-wing magazine New Statesman claim that laboratory tests on debris recovered illegally from Estonia's bow yielded trace evidence of a deliberate explosion, which they allege was concealed by the Swedish, British, and Russian governments to cover up an intelligence operation smuggling military hardware via the civilian ferry."

Och:

"The first sign of trouble aboard Estonia was when a metallic bang was heard, caused by a heavy wave hitting the bow doors around 01:00, when the ship was on the outskirts of the Turku archipelago, but an inspection—limited to checking the indicator lights for the ramp and visor—showed no problems.[13] Over the next 10 minutes, similar noises were reported by passengers and other crew.[13] At about 01:15, the visor in which the ship's bow door opened separated, and the ship immediately took on a heavy starboard list (initially around 15 degrees, but by 01:30, the ship had rolled 60 degrees and by 1:50 the list was 90 degrees) as water flooded into the vehicle deck.[13] Estonia was turned to port and slowed before her four engines cut out completely.[13]
At about 01:20 a weak female voice called "Häire, häire, laeval on häire", Estonian for "Alarm, alarm, there is alarm on the ship", over the public address system, which was followed immediately by an internal alarm for the crew, then one minute later by the general lifeboat alarm. The vessel's rapid list and the flooding prevented many people in the cabins from ascending to the boat deck, water not only flooded the vessel via the car deck, but also through windows in cabins as well as the massive windows along deck 6. The windows gave way to the powerful waves as the ship listed and the sea reached the upper decks. Survivors have reported that water flowed down from ceiling panels, stairwells and along corridors from decks that were not yet under water. This contributed to the rapid sinking.[13] A Mayday was communicated by the ship's crew at 01:22, but did not follow international formats. Estonia directed a call to Silja Europa and only after making contact with her did the radio operator utter the word "Mayday". In English, the radio operator on Silja Europa, chief mate Teijo Seppelin replied: "Estonia, are you calling mayday?" After that, the voice of third mate Andres Tammes took over on Estonia and the conversation shifted to Finnish.[15]Tammes was able to provide some details about their situation but due to loss of power, he could not give their position, which delayed rescue operations somewhat. Some minutes later power returned (or, somebody on the bridge managed to lower himself to the starboard side of the bridge to check the marine GPS, which will display the ship's position even in blackout conditions), and the Estonia was able to radio their position to Silja Europa and Mariella. The ship disappeared from the radar screens of other ships at around 01:50,[13] and sank at 59°23′N 21°42′E in international waters, about 22 nautical miles (41 km; 25 mi) on bearing 157° from Utö island, Finland, to the depth of 74 to 85 metres (243 to 279 ft) of water. According to survivor accounts the ship sank stern first after taking a list of 90 degrees."

Och haverikommissionens slutsats var att det var ingens fel att 852 människor dog!
(Censur igen!)


Så Estonia var inte vår Titanic det var våran Worldtradecenter istället.
Men vi, allmänheten, fick inget veta och detta har aldrig blivit utrett heller, istället har makten medvetet censurerat alltihopa.Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: mån 10 jun 2019, 21:13 
Offline
Jag har en ficklampa. Tror jag ...

Blev medlem: ons 20 mar 2019, 14:59
Inlägg: 13
Du inser att den här typen av inlägg inte får dig att verka så smart va?


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: mån 10 jun 2019, 23:29 
Offline
Min ryggsäck är nog för liten...

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 43
Vevradio skrev:
Du inser att den här typen av inlägg inte får dig att verka så smart va?
Var det något fel någonstans?
Forskaren i marin säkerhet vid World maritime university i Malmö var doktor i sitt ämne och skicklig på sitt ämne. Journalisten Jutta Rabe var skicklig på sitt yrke.
Den här vännen är seriös det vet jag.
Om du var med på den tiden så vet du att det andra hände!
Och den ansvarige ministern Mona Salin utförde denna jättemörkläggning som har kostat skattebetalarna 10-tals miljoner kronor bara för att vi allmänheten inte ska få veta sanningen!
:surprised:
Och alla svenska journalister lät sig bli censurerade utan att protestera!

Nej, det finns inget som får mig att verka osmart här, tvärt om!


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: tis 11 jun 2019, 11:12 
Offline
Finns staden kvar?

Blev medlem: mån 27 jun 2016, 21:31
Inlägg: 981
Tror inte detta domedags påståenden kommer att inträffa.
Bild


Top
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet