Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Svara på tråd  [ 110 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: WROL light nu?
InläggPostat: fre 09 sep 2016, 23:55 
Citera:
– Just nu klarar vi det inte. Mängdbrott som inbrott, lindrigare misshandelsfall och skadegörelser kommer att få minimala utredningsresurser, det är lika bra att vara tydliga med det. det är effekten av den situation vi befinner oss i, fortsätter han.

http://www.dn.se/sthlm/polischef-rekord ... stockholm/

Man kan tänka sig att överarbetade poliser ibland tar i för mycket. I det sammanhanget är följande lite intressant.
Citera:
Utländska försök med kroppskameror på ­poliser har visat att våldet minskar, både från polisen och de som konfronteras. En genomtänkt användning kan leda till större för­troende för polisen från allmänheten, skriver docenten Agneta Blom.

http://www.svd.se/kameror-pa-poliser-ka ... isens-kris

Det sker nån slags koppling mellan de två artiklarna för mig. Den första är den jag fäster störst avseende vid men den andra har möjligen intressanta implikationer. Vilka de är är jag inte riktigt klar över än men vi kan väl diskutera det? Dock, som sagt, den första är ju riktigt intressant.

För mig är det definitivt ett tecken i tiden. Den kanske skulle legat i tråden "Nyhetsnotiser för att känna av läget" men det känns som att den är värd lite mer diskussion.

1) Börjar det bli dags att allvarligt fundera på hur man fredar sig själv?
2) Kommer resursbristen hos ordningsmakten även att gälla brott där gärningsmannen fredat sig eller är det så att samhället finner det viktigare att beivra "egen rättsskipning" än person- och egendomsbrott?

Tankar?

/MulenDag


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 00:24 
Offline
Kreditkortsberoende

Blev medlem: tis 12 apr 2016, 12:02
Inlägg: 136
Jag är av den uppfattningen att så länge du inte använder dödligt våld gentemot bus så klarar man sig hyfsat. . Om det inte innefattar nytillkomna eller dylikt. . Men ordentliga murar runt ägorna är nog det enda sättet att värna sig i det politiskt korrekta Sverige...

Skickat från min SM-G870F via Tapatalk


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 07:21 
beror på var du är

på en del områden har det varit WROL light i många år

på en del ställen så märker man inget alls

jag kollar på passivt skydd , hm, ex elektriskt stängsel för "rådjuren" då kan man byta elagg till det som man kan hämta in dom lagom grillade rådjuren om man vill trappa upp lite


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 13:25 
Offline
Tränar vakthöns

Blev medlem: lör 18 jun 2016, 23:28
Inlägg: 2006
Med tanke på att de tycks ha kameror överallt i London så är det ju inte konstigt att polisen där gillade det. Och jag tror nog det kan ha en dämpande inverkan.

I Sverige är uppsatta kameror ju kringgärdat med många regler så det är väl tveksamt om det är ok att folk bär omkring med dem, i officell avsikt att filma. Blev förvånad när jag läste att så redan sker. Specielt vid politiska tillfällen. Finns det inte lagar om politisk registrering av myndigheter?

_________________
/Zombie -->(x)q(/)


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 14:08 
Offline
Borgmästare i Jericho
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 17 okt 2015, 16:45
Inlägg: 226
En riksdagsledamot från ett stort parti frågade i våras ut inrikesministern i riksdagen vad han gjorde för att förhindra medborgargarden. Spelar ingen roll vilka politikerna/partierna var men det kändes så typiskt det jag inte gillar med dagens Sverige. I stället för att diskutera orsaken till problemen och lösningar så riktades allt fokus på symptomen. Medborgargarde är symptom på "WROL-light" - det är inte orsaken till det.
Jag ser inget parti i dagsläget som skulle driva på för att utökade befogenheter till självförsvar. Tycker snarare att vinden blåser åt det andra hållet. "synd om gärningsmannen" etc.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 17:44 
grym skrev:
jag kollar på passivt skydd , hm, ex elektriskt stängsel för "rådjuren" då kan man byta elagg till det som man kan hämta in dom lagom grillade rådjuren om man vill trappa upp lite


Har funderat kring olika bra sätt att inhägna en tomt. Finns det redan en tråd kring detta?


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 17:59 
Offline
Samlar kokböcker från 1800-talet

Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21
Inlägg: 705
Her på berget ser det ut som om drapsstatestikken går nedover år for år, om man ser bort fra året med Utøya hendelsen. Den hadde sin topp på 80 tallet og nå er vi nede på samme nivå som på 60 tallet. Tall fra 2013 viset at raten nå er nede i 0.6 pr 1000.000. I faktiske tall betyr det at i 2013 så ble det begått 30 drap i Norge. Ser man det opp imot FNs drapssnitt på verdensbasis, så ville tallet vært 345 drap, altså mindre enn 10% av "forventet antall".

Det som i tillegg virker betryggende ut fra et WROL perspektiv, er at nesten alle disse drapene er et resultat av spesifikke situasjoner innenfor familie eller begrenset miljø. Det er altså ikke "tilfeldige" drap. Uten at jeg har statistikk på det, så vil jeg anta at familietragedier og narkooppgjør utgjør størsteparten av disse drapene.

Alikevel finnes det jo andre voldstrussler enn drap, som kan bidra til å bygge opp under ett WROL light scenario. Både voldtekt og mishandel vil etter mitt syn kunne oppleves som en slik trussel. Det virker direkte inn på hvorvidt vi opplever sikkerhet eller usikkerhet når vi ferdes i samfunnet. Hvordan tallene er der i Norge har jeg ikke sjekket ut.

Sett fra Norge, så synes jeg det virker som om Sverige der har større utfordringer foreløpig, enn vi har her. Etter hva jeg har forstått ut fra media, så finnes det blandt annet såkalte "no go zones" i Sverige, noe jeg ikke tror vi har her i landet enda. Det er klart at om myndighetene mister kontrollen over området innenriks, så kan det lett oppfattes som en innledning til et WROL samfunn.

Når det gjelder det med at politiet utstyres med kamera som alltid er aktivt i tjenesten, så synes jeg kanskje at det er en god ide, uten at jeg har tenkt så alt for mye på det. Ut fra et rettssikkerhetsperspektiv, så kan det jo hende at menigmann kan vinne minst like mye som å tape på det. Det både utfra at da finnes det opptak som kan benyttes i eventuelle rettssaker, slik at det ikke nødvendigvis er slik at politiets vitneutsagn veier tyngre enn en tiltalt, men også for å forhindre unødvendig vold fra politiets side. Det kan jo også gjøre tiltalemaktens saker sterkere om forbrytelsen finnes på film. Jeg har ingen kilde på det, men hørte for en tid siden at slik bruk av kamera er gjenomført i Russland med gode resultat.

For å oppsummere: selv om ikke min oppfatning nødvendigvis stemmer overens med faktiske data, så har jeg en følelse av at vi sniker oss gradvis mot ett WROL samfunn. Når alle tall blir politikk, så øker også skeptisismen mot at tallene er riktige (folihatt på). På den andre siden, så virker det som om kriminalitet generelt synker, til tross for at folketallet øker.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: lör 10 sep 2016, 17:59 
Offline
Samlar kokböcker från 1800-talet

Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21
Inlägg: 705
Dobbelt post


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: sön 11 sep 2016, 08:57 
Offline
Aftonbladet vill nog aldrig intervjua mig igen
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 31 dec 2015, 19:58
Inlägg: 1089
Ort: Västra Götalands län
2 steg
vad är otrygghet:
https://www.google.se/search?q=otrygghe ... 0&bih=1039
och trygghet:
https://www.google.se/search?q=otrygghe ... 0&bih=1039

på dessa bilder illustreras många saker och förhoppningsvis med mer resurser till ordningsmakten slipper vi freda oss allt för ofta eller fundera på om buset skall komma undan med allt.
"liv och hälsa går alltid före egendom"

_________________
3-3-3 Radio Plan


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: fre 07 okt 2016, 21:47 
Från tråden "Nyhetsnotiser för att känna av läget"
Citera:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23665550.ab

Så... Har jag fattat det rätt? Våldtäktsmän våldtar rullstolsbunden kvinna. Släpps på fri fot i "brist på bevis" och tillmäts polisskydd dygnet runt för att skydda mot motreaktion. Gotlänningar förbannade (helt naturligt) och hotar våldtäktsmän, polis, åklagare, varpå polis skickar in pretoriangardet för att stävja de hemska guttarna och deras diffande diftonger. Finn fem fel?


Det beskrivna är för mig ytterligare en signal. Jag vet att jag skrivit någonstans att staten kommer att lägga stora resurser på att beivra den typ av brott där folk tar rättsskipningen i egna händer, att man kommer att slå hårdare mot den typen av brottslighet än mot ursprungsbrottsligheten eftersom det förra hotar staten medan det senare endast hotar individen och för staten är staten viktigare än individen.

Jag avskyr att behöva tro det men jag tror faktiskt att hela historien på Gotland är en sån speciell punkt i utvecklingen som man i efterhand kommer att skriva om. Inte för att det ursprungliga brottet var vidrigt eller för att mobbens beteende var vidrigt utan för att man här satt in stora resurser för att hantera dem som i förtvivlan försöker hantera det som rättssystemet verkar oförmöget att klara.

Hela utvecklingen med folk som tar lagen i egna händer har jag funderat lite på tidigare och oavsett vilken infallsvinkel man har på det hela så är det otäckt när rättsväsendet inte räcker till eller när skillnaden mellan allmän moral och juridik blir för stor - oavsett vilka som har fel, de moraliska eller de juridiska. Det är i vilket fall en utförslöpa.

/MD


Top
  
 
 Inläggsrubrik: WROL light nu?
InläggPostat: fre 07 okt 2016, 21:54 
Offline
Var i hela friden är stormköket?
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 19 apr 2016, 15:45
Inlägg: 49
Nog kan Visby våldtäckten längre fram visat sig vara en svart svan, absolut. Men kanske krävs det fler liknande totalt vidriga händelser för att utlösa kaos och elände. En sak e säker... förr eller senare får folket nog.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: fre 07 okt 2016, 22:07 
Kanske fult att citera sig själv men...

Citera:
Samhället försöker åtgärda bristande förmåga med fler regler och mer komplexitet som tar resurser från praktisk verksamhet för att finansiera en växande byråkrati. Åtstramningspolitiken gör att det inte blir något över till hästskitteoremets sparvar, medborgarna – för vilka samhällets verksamheter skapats – tappar både ekonomiskt och i tilltro till ett kollapsande samhällsbygge. Det är en förståelig utveckling och jag tror att vi är mitt i den.


När tilltron fallerar kommer någon, förr eller senare att reagera och vi ser på Gotland ett första exempel. Jag håller med om att det kanske inte är en avgörande punkt, där tog jag nog i lite, men att det är en av de grejer som kommer att vara med i det som senare benämns på något sätt tror jag. Och det skrämmer mig.

En del skräms av alla som kommer hit, andra skräms av de skrämda. Jag skräms av den statistiska effekten av hela eländet. När det går från att vara enstaka händelser till något som syns i statistiken är det kanske dags att fundera över hur man lever, varför man gör det och om det går att ändra. (Ursäkta svamlet.)

/MD


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: fre 07 okt 2016, 22:34 
Offline
Jag behöver inte springa fortare än lejonet som jagar oss, bara fortare än dig.
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 30 jul 2012, 17:44
Inlägg: 409
Men allvarligt, vem här tror att polisens uppgift är att skydda oss från brottslingar? Det är precis tvärt om.
Polisen finns för att hindra oss andra att skydda oss själva och ge en illusion av att staten har kontroll. Det sistnämnda rasar nu och då focuseras det på den första delen. Gotland är ett bra exempel på detta. När ett gäng våldtäktsmän hotas finns det oändligt med resurser men när kvnnor våldtas på det mest brutala sätt man kan tänka sig så tiger staten.
Har någon av er som råkat ut för brott fått någon som helst hjälp av polisen? Inbrott i bilen, stulen cykel, misshandel? Det bara fylls i papper och läggs på hög.
Antalet fångar i sverige var 2015: 4.319st. Forket tror att man hamnar i fängelse om man begår brott, pyttsan. Man måste ha extrem otur för att hamna där om man begår ett brott, eller vara olagligt korkad.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: fre 07 okt 2016, 22:42 
MacGyver skrev:
Men allvarligt, vem här tror att polisens uppgift är att skydda oss från brottslingar?

Har någon av er som råkat ut för brott fått någon som helst hjälp av polisen?


Jag tror att det är polisens primära uppgift att upprätthålla lag och ordning där det ingår att skydda allmänheten från brottslighet.

Ja, jag har råkat ut för inbrott och fått hjälp. De var t.o.m. här och kollade. Jag har också anhöriga som fått hjälp då de råkat illa ut på stan.

/MD


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: WROL light nu?
InläggPostat: fre 07 okt 2016, 23:46 
Offline
Jag behöver inte springa fortare än lejonet som jagar oss, bara fortare än dig.
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 30 jul 2012, 17:44
Inlägg: 409
MulenDag skrev:
De var t.o.m. här och kollade.
/MD

Jo kollen har jag också fått men vad hjälper det, fångade dom skurken? Sitter skurken bakom lås och bom?
Rättssystemet straffar skötsamma medborgare bra mycket hårdare eftersom vi har mer att förlora. En kriminell är imun mot allt som bara ger böter. Skulle jag däremot dömas till böter så innebär det i princip straffarbete vilket den kriminelle slipper.


Top
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 110 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Nästa


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet