Jag har en fin östtysk AKM bajonett(tror det är "Type 1" från den senare tillverkningsserien 1979-85). Det är något av ett multiverktyg, hålet i knivbladet kopplar till baljan som då tillsammans fungerar som en avbitartång. Ryggen fungerar även bra att såga med i rep och sådant. Trots att handtaget är gjort i någon slags plast så känns kniven ganska bra i handen.
Bladet är i rostfritt, men av okänd hårdhet. Förmodligen ett relativt mjukt rostfritt stål eftersom man troligen eftersträvat att kniven inte ska riskera att brytas av vid hårdhänt användning. Knivarna ser snarlika ut från hela östblocket men skiljer lite beroende på var dom är tillverkade. Brukar kosta 300-400kr, och är en kul och användbar kniv.
http://worldbayonets.com/Bayonet_Identification_Guide/Germany__Post_WW_II_/germany_post_wwii_2.html#akm1Däremot är den slö, så jag tittade på eggen som är enkelslipad i ganska grov vinkel, ca 45grader. Hur gör jag enklast för att slipa denna? Fortsätta att slipa på ena sidan? Med bryne eller "slip stång"?