Ulv i fårakläder skrev:
Lagringsbarheten på öl är väl ett problem, men vad gäller cola och läsk... tja det bör ju fungera då det är sött (undvik light) och därför inte skall kunna få problem med botulism (tack Dewomer för förklaringen på det). Kan ju vara att vissa kemikalier ändrar karaktär över tid men det bör inte bli farligare än det redan är att förtära.
Självklart syftade jag på colan med socker i, annars kan man ju lika gärna lagra mer vatten i dunkar. Tänkte lite att cola som är onyttigt och ger fetma i vardagslivet borde passa bättre att förtära i en överlevnadssituation t.ex en Bug in. En 1,5l-flaska innehåller ju 600kcal.
Såg på youtube ett klipp filmat förra året där några killar drack coca-cola från 2006, 1996 och 1986. Alla lagrade i rumstemperatur. Den från 2006 smakade visst precis som vanligt, den från -96 avslagen och den från -86 gick visst inte att dricka. Ingen av dem dog iaf.
Googlade lite om botulism, intressant läsning. Fosforsyran i cola'n borde nog döda det mesta, och om inte så tar nog de fina artificella färgämnena hand om resten.
Synd att öl har en hållbarhet på ca. 7 månader bara.