Hårdrock och permakultur - Varg Vikernes

Här snackar vi om det tänkesätt man behöver ha för framgångsrik överlevnad, hur man implementerar det i vardagen och hur man kan ha nytta av det i vardagliga icke överlevnads situationer.

Hårdrock och permakultur - Varg Vikernes

Inläggav GMan » sön 04 mar 2018, 11:22

Denna tråd har delats från en annan tråd, "Permakultur och hårdrock". I denna tråd passar det bra att diskutera Varg Vikernes och hans syn på odling och annat. I den andra tråden bör sådan diskussion undvikas...

EssBe/Admin


Hårdrockaren som du avser och vill hänvisa till är väl som vanligt Varg Vikernes; har ghostat här i ett par år innan jag reggade mig och har sett dina tidigare trådar.

Finner det oerhört märkligt att du som "antirasist" (enligt din signatur) är så besatt över denna killes videor; med tanke på att innehållet är flagrant nazistiskt.

Detta som avses:

https://www.youtube.com/user/ThuleanPerspective

Vare sig man vill hålla med Vikernes eller inte så är det uppenbart att han dyker upp i dina trådar gång efter gång, vad är din agenda? Handlar det verkligen om permakultur, eller är det politiken?
GMan
 

Re: Hårdrock och permakultur - Varg Vikernes

Inläggav Mizzarrogh » mån 05 mar 2018, 14:13

Som jag sagt ett otal gånger så intresserar jag mig inte för hans politiska ställningstaganden, inte heller hans syn på rasindelning.

Vad som intresserar mig är som sagt tankarna kring fysträning, örtlära, vilka fordon som är pålitliga, hur klarar jag mig oberoende av ett samhälle där jag inte litar på de som styr, hur ordnar jag mat, hur får jag min gård att fungera oberoende av vad som händer utanför osv. Jag litar inte på att samhället kommer att fungera annat än på ytan i alla lägen.

Jag är INTE intresserad av att hata eller värdera människor om det behöver sägas.
(För övrigt har han följare även från Mellanöstern, Turkiet, mm i de delar som intresserar mig)

Men det är väldigt onödigt att vi börjar diskutera honom här då det ofelbart kommer att leda till en massa missförstånd och osämja på forumet, ingen vill ha den typen av diskussioner på forumet.

Det räcker att vi diskuterar det som är intressant, dvs odling bilmekande, mm.
Let's find out! SWEXIT!
Användarvisningsbild
Mizzarrogh
Står vid glasåtervinningen och tigger burkar.
 
Inlägg: 2936
Blev medlem: mån 13 sep 2010, 10:38
Ort: Somewhere over the rainbow...

Re: Hårdrock och permakultur - Varg Vikernes

Inläggav Mizzarrogh » mån 05 mar 2018, 14:59

Vi kan kanske flytta denna tråd till annan plats.

Men, vad jag vet är han den ende jag känner till som faktiskt provat odlingsmetoderna i ett nordiskt klimat under längre tid och verkligen försökt att analysera grunderna i varför vissa djur och växter fungerar och annat inte, vilka bilar som är pålitliga, mm.

Kort sagt Self reliace när man inte VET hur länge man kan lita på att viktiga samhällsfunktioner, mm alltid skall fungera och komma nedflygande från himlen och hjälpa dig.
Det är många samhällsfunktioner vi idag tar för givna men som kanske inte alls är så pålitliga funktionsmässigt som vi vill tro.

Är du beroende av det, eller kommer du att fixa det om någonting av detta fallerar under en längre tid?
Skulle du lära dina barn hur man själva hanterar krislägen när det inte gör det, eller att de bara skall ta för givet att "farsan fixar det" det alltid kommer att finnas mat i affären, mediciner, elström, vatten, mm?
Let's find out! SWEXIT!
Användarvisningsbild
Mizzarrogh
Står vid glasåtervinningen och tigger burkar.
 
Inlägg: 2936
Blev medlem: mån 13 sep 2010, 10:38
Ort: Somewhere over the rainbow...


Återvänd till Överlevnadstänkande.

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron