Jägareförbundet eller Riksjägarna?

I en överlevnadssituation alltså.

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Friskytten » tis 07 apr 2015, 23:49

Vill bara säga att hjorthägn ska minst ha en areal av 5 hektar (alltså 500x500meter) och bestå av minst 10% skogs eller ängsmark. Att fälla ett djur i dessa hägn, kan vara nog så svårt faktiskt och kräver sin skytt under vissa situationer. Det är inte som att skjuta fisk i en tunna precis. Men om det är manligt...njaaa...de vete fan förstås...

Friskytten
Användarvisningsbild
Friskytten
Konservöppnaren är min käraste ägodel.
 
Inlägg: 216
Blev medlem: ons 22 okt 2014, 07:32

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav MulenDag » ons 08 apr 2015, 11:03

Friskytten skrev:Vill bara säga att hjorthägn ska minst ha en areal av 5 hektar (alltså 500x500meter)


8| Ursäkta men... 5 ha är 500 m x 100 m. 500 m x 500 m blir 25 ha. Bara för att undvika missförstånd.

/MD
MulenDag
 

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Friskytten » ons 08 apr 2015, 11:26

Ehum... :smack: alldeles rätt och riktigt MD... :oops: ...tankelapsus...

Jag ber om ursäkt... Fler misstag kommer jag nog ändå att göra, men det är bra att andra är vakna som kan rätta till dem... :P :up:

/ Friskytten
Användarvisningsbild
Friskytten
Konservöppnaren är min käraste ägodel.
 
Inlägg: 216
Blev medlem: ons 22 okt 2014, 07:32

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Björngrillarn » ons 08 apr 2015, 12:01

Riksjägarna.

Känns som att de representerar den "lilla" jägaren på ett sundare sätt. Jägareförbundet saknar tänder och verkar mest dansa efter politikernas pipor, samtidigt som de (vilket tidigare nämnts) styrs av folk som har föga med jakt att göra.
Björngrillarn
 

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Fnyshacket » fre 10 apr 2015, 02:17

Jägarnas Riksförbund - av en berömd forist på ett annat forum döpt till Tjuvjägarnas Riksförbund. Här är man medlem om man vill utrota alla djur (som man av födslorätt som innehavare av en jägarexamen äger) inklusive älg som man anser sig ha rätt att skjuta i sin egen radhusträdgård om så skulle krävas. Foristen bannades naturligtvis.

Så har vi SvJF - en proppmätt och maktfullkomlig organisation med rötterna djupt i såssemyllan som slår sig själv för bröstet hur de genom utfodring med saltstenar räddat alla tänkbara djurarter med den lilla passusen att det i själva verket är det moderna skogs - och jordbruket som skapat de abnorma viltstammarna som gör att skogsägarna sliter sitt hår.

Naturligtvis stöder man inget av dessa förbund. Jagar gör man diskret.
Fnyshacket
Börjar få trångt i skafferiet
 
Inlägg: 100
Blev medlem: sön 04 nov 2012, 20:16
Ort: Östra Götaland

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav skogsstjärnan » fre 10 apr 2015, 20:28

ja, jaken pågår väl diskret i västra Götaland både på stadens gator och torg och på de legala vapenägarna. Eller missförstod jag ordet diskret. :D

Min fråga tidigare i tråden kvarstår dock. Är ni med för försäkringarna eller varför är ni med? Utan försäkringarna vet jag inte personligen inte vad någon av dessa skulle tillföra?

Utan försäkringar kan jag dra det ytterligare en sväng, jaktkort någon? Betala in till någon som tillför vadå? Egentligen?
skogsstjärnan
Tränar vakthöns
 
Inlägg: 2065
Blev medlem: sön 09 okt 2011, 16:23

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Carnivora » lör 11 apr 2015, 10:55

Utan jaktkort är det väl tjuvjakt? Känns som en billig penning för att inte begå relativt allvarlig brottslighet?
Tröskeleffekten syftar till att skapa en så hög tröskel att en angripare ska anse att det vore för dyrbart att påbörja ett angrepp.
Användarvisningsbild
Carnivora
Sometimes I just hate it when I'm right.
 
Inlägg: 659
Blev medlem: tor 05 jun 2014, 23:51


Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav grym » mån 01 jun 2015, 21:14

klipper och klistrar ett inlägg som ursprungligen kommer från tobias hassel , pmt på robsoft
Från PMT till Svenska Jägarförbundet

Inläggav sidelock » 31 maj 2015 20:01
Följande är skickat till debatt@svensktjakt.se:

Det kom ett inbetalningskort i posten i dag. På 600 kronor. Inte mycket kan tyckas, men vad får jag som medlem för pengarna?

Jo – ett förbund som väljer att tolka lagtext efter eget gottfinnande och stödjer en vapenhatande polismyndighet. 2015 som skulle vara medlemsnyttans år så ägnar sig förbundet åt att hjälpa polisen att avslå licensansökningar på vapen som följer svensk vapenlag (AIAX och Benelli MR1) och som är godkända jaktvapen.

Jag jagar inte älg. Varg har jag inga problem med som den småviltsjägare jag är, men väl med minkar, katter och rävar. Fast nu råkar jag gilla vapen – jag har ett vapenintresse, ett sånt där väldigt fult vapenintresse. Låt vara att det uttrycker sig i en samling av mestadels brittiska hagelvapen från förra och förrförra seklet. Spelar ingen roll vilken form intresset kommer i – det är fult att vara intresserad av vapen och uppenbart inte kombinerbart med att vara jägare i Svenska Jägareförbundets ögon.

Jag har sökt svar på vad medlemsnyttan är i att hjälpa polismyndigheten med omotiverade avslag (i runda tal 30% av alla fall polismyndigheten frågar förbundet rekommenderas avslag – exakt vilken medlemsnytta ger dessa 30%?) men kan inte hitta något som helst begripligt svar utöver att det är i enighet med förbundets vapenpolicy – vilken jag som medlem aldrig blivit tillfrågad om eller på annat sätt fått ha en åsikt kring.

Därför har jag även ett annat inbetalningskort framför mig – till svenska rovdjursföreningen. Om medlemmarna i förbundet står bakom vapenpolicyn i god demokratisk ordning (vilken jag uppenbart missat att förstå hur den fungerar eftersom jag aldrig sett den diskuteras) och därför inte önskar mig som medlem så kommer jag – inspirerad av förbundets vapenpolicy - att följa min egen rovdjurspolicy och hädanefter gynna rovdjursföreningen i förhoppningen att framtida vargjakter ska omöjliggöras och på sikt göra älgjakten onödig. När förbundet nästa gång terroriseras av rovdjursföreningarnas överklaganden kan ni tänka på att deras verksamhet sponsras av en av en jägare som ni inte tycker ska få bejaka sitt vapenintresse. I jämlikhetens namn så avser jag därför göra vad jag kan för att ta bort er hobby och er passion med.

Förbundet kan se detta som en praktisk lektion i solidaritet. Intill dess att förbundet inser betydelsen av ordet solidaritet och inför en vapenpolicy som i alla fall följer svensk lag har vi på tok för mycket älg i Sverige och på tok för få vargar.


Med vänlig hälsning
Tobias Hassel, Dalby – snart medlem i rovdjursföreningen, jägare, vapensamlare, vapenhandlare, frilansande vapenskribent och en högst uppenbart icke längre önskvärd medlem i Svenska Jägarförbundet

Jag hyser inga nämnvärda förhoppningar om "bot och bättring".......
grym
 

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Ongrid » mån 01 jun 2015, 21:52

Jägarförbundet har gjort bort sig gång på gång... när dom valde att stödja ett totalförbud av bly i all ammunition gick jag ur. Nu senast har dom hjälpt Rikspolisstyrelsens Peter Thorsell till att på eget bevåg vantolka lagen kring Benelli MR1.
I mitt tycke är Jägarförbundet ett gäng utdaterade mollskinnstomtar som gör sig bäst på jakt med kungen... inget för verkligheten med andra ord.
Användarvisningsbild
Ongrid
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
 
Inlägg: 4170
Blev medlem: lör 05 maj 2012, 14:22

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav skogsstjärnan » mån 01 jun 2015, 22:47

Bra, två förmågor som inte gillar vapen. En lyckad kombo. Enda kombon som kommer finnas snart då vanligt folk inte får ha vapen.

Nej, ett vargrevir på Djurgården tycker jag :D
skogsstjärnan
Tränar vakthöns
 
Inlägg: 2065
Blev medlem: sön 09 okt 2011, 16:23

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav lipoptena » tis 02 jun 2015, 15:41

Jagar man något så när mycket så finns det en idé i att, om man inte är med i något av förbunden åtminstone prenumerera på någon annan jakttidning i syfte att få den kompletterande försäkringen. För att täcka ansvarsbiten om man orsakar skada och som komplement om man skadar sig själv eller sina grejer. Vapentidningen kan vara ett alternativ om man ffa vill ha kompletterande försökring för sina vapen.

Jag har för övrigt lite svårt för riksjägarnas attityd att man skall få skjuta mer än marken bär, det räcker liksom att djuren passerar. Att riksjägarna stuckit huvudet i sanden avseende varg är ett annat aber. Nollvisionen på varg är omöjlig och gör det bara svårare för riksjägarna att kämpa för sina övriga frågor då de betraktas som lätt efterblivna.

Jägareförbundet brottas med andra problem, inte minst vad gäller synen på vad som är ok vapen för jakt.

Avslutningsvis så kommer jag om ett halvår se vad Jägareförbundets försäkring är värd på allvar. Jag skadade mig nämligen rätt illa under jakt i vintras. Ett år efter tillfället skall mina försäkringar få bekänna färg på allvar i fråga om ersättning för nedsatt rörlighet, känsel och vanprydande ärr.
Användarvisningsbild
lipoptena
Är det en Twinkie?
 
Inlägg: 394
Blev medlem: mån 29 apr 2013, 14:28
Ort: södra västergötland

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav lipoptena » tis 02 jun 2015, 15:42

Båda förbunden håller för övrigt bra och nyttiga kurser. Som medlem blir de billigare än för utomstående.
Användarvisningsbild
lipoptena
Är det en Twinkie?
 
Inlägg: 394
Blev medlem: mån 29 apr 2013, 14:28
Ort: södra västergötland

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Xrt » tor 20 aug 2015, 15:20

Det är inget fel på dem om man inte är ute efter speciella avvikande halvautomater exempel MR1:an som med lätthet kan förväxlas med ett militäriskt vapen. går med i en skytteförening som det används sånna vapen så får du en licens på det.
Xrt
Nykomling
 
Inlägg: 3
Blev medlem: ons 28 jan 2015, 11:57

Re: Jägareförbundet eller Riksjägarna?

Inläggav Parabellum » tor 20 aug 2015, 20:12

Jag tycker MR1àn ser modern och trevlig ut.
Förmodar att egen precisionen är fullt duglig den med.
preppad.se det nya prepping forumet

Kokning pågår!
Användarvisningsbild
Parabellum
Jag har något som inte ni har!
 
Inlägg: 1448
Blev medlem: mån 05 sep 2011, 21:22
Ort: SKÅNE

FöregåendeNästa

Återvänd till Jakt och fiske

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster