Krossade tomater i tetra, tre år efter BF, inga bekymmer, pasta, fem år efter BF, inga bekymmer. Blåbärssoppa på pulver, sju år efter BF, inga bekymmer. Tonfisk och fiskbullar, tio år eller mer efter bäst före, inga bekymmer. Guldburk, ärtsoppa, tjugosju år efter produktionsdatum, inga bekymmer. Drottningsylt, bortglömd längst in i skafferiet, sex år efter bäst före, smakade utmärkt. Samtliga förvarade oöppnade, torrt och vid rumstemperatur.
Knäckebröd i öppnad förpackning några år efter bäst före, torrt, hårt, "dammig" och tråkig smak, slinker ner då och då när man inser att det är läget, då med pålägg, ofta 3-7 år gammal makrill. Te, långt över bäst före (upp till tjugo år efter bäst före), mycket av smaken har försvunnit, särskilt vid öppnad förpackning, men drickbart och rentav njutbart. Försvarets nödlivsmedel, förvarat torrt och vid rumstemperatur, smakade tjugo år efter produktion lika som tio år efter produktion, i min mening ganska njutbart, kräver gott om vatten. Kaffe, färdigmalet, intakt vacuumförpackning, sju år efter bäst före, enligt de som drack det fullt drickbart men lite tråkigt. Kaffe, pulver, oöppnad förpackning, flera år efter bäst före, enligt de som drack det ingen större skillnad mot nytt. Öppnad förpackning flera år efter bäst före, enligt de som drack det avslagen och nyanslös smak.
_________________ Hoping for the best but expecting the worst.
Den förberedde överlever.
|