drbengt skrev:
Björngrillarn skrev:
Beror som sagt helt på vad som faktiskt är i vattnet.
Är det "naturliga" ämnen som gör vattnet obra (bakterier osv) lär nog ångkokning gå galant, men jag är inte så säker på att jag litar på att gifter och kemikalier neutraliseras, om dessa har kokpunkter under vatten...
Fast misstänker man gifter och kemikalier i vattnet så finns där ju inget filter i världen som hjälper tillfredsställande. Jag skulle säga att där finns inget bättre filter än att destillera vatten eller som i detta fallet använda ångan innan kondensering.
Nej precis, jag skulle inte förlita mig på ett filter i en sådan situation. Däremot må ju inte vatten vara det enda som förångas om vattnet är kontaminerat vid destillation/ångkokning (om man inte har en riktigt raffinerad destillator som kan uppnå exakta temperaturer), och jag tror inte att jag skulle vilja ångkoka något i ånga som potentiellt har andra otäcka ämnen än vatten i sig.
Har försökt Googla lite kring ämnet kontaminerat vatten och ångkokning, men hittills inte hittat något vettigt...