Makrellfiske i Sverige?

I en överlevnadssituation alltså.

Makrellfiske i Sverige?

Inläggav Crusoe » mån 25 jul 2016, 16:11

Hvordan er det med makrellfiske i Sverige? Her jeg bor er det fult mulig å dekke behovet for fett og proteiner med makrell under sensommer, tidlig høst, bare ved å fiske makrell. Trolig er det mulig med bare fiske fra land, men om drar ut i båt, så vil det kunne gi virkelig store fangster. Jeg har selv ved flere anledninger fisket 2-300 fisk på en tur og man gir seg ikke fordi fisken slutter bite, men fordi man er lei eller ikke vet hva man skal gjøre med fangsten

Fra land fisker jeg som oftest med agn, men fra båt er det hecler som foretrekkes. Jeg regner med at det er det samme på den svenske vestkysten, men hvordan er det på østkysten? Av en eller annen grunn, så forbinder jeg den siden mer med abbore og gjedde, men det kan være min uvitenhet. Abbor og gjedde har jo en stor fordel når det kommer til tørking, men jeg vil anta at når det kommer til antall og fettinnhold, så er makrellen å foretrekke.
Crusoe
Samlar kokböcker från 1800-talet
 
Inlägg: 710
Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21

Re: Makrellfiske i Sverige?

Inläggav northwise » mån 25 jul 2016, 16:17

Crusoe skrev:Hvordan er det med makrellfiske i Sverige? Her jeg bor er det fult mulig å dekke behovet for fett og proteiner med makrell under sensommer, tidlig høst, bare ved å fiske makrell. Trolig er det mulig med bare fiske fra land, men om drar ut i båt, så vil det kunne gi virkelig store fangster. Jeg har selv ved flere anledninger fisket 2-300 fisk på en tur og man gir seg ikke fordi fisken slutter bite, men fordi man er lei eller ikke vet hva man skal gjøre med fangsten

Fra land fisker jeg som oftest med agn, men fra båt er det hecler som foretrekkes. Jeg regner med at det er det samme på den svenske vestkysten, men hvordan er det på østkysten? Av en eller annen grunn, så forbinder jeg den siden mer med abbore og gjedde, men det kan være min uvitenhet. Abbor og gjedde har jo en stor fordel når det kommer til tørking, men jeg vil anta at når det kommer til antall og fettinnhold, så er makrellen å foretrekke.


Endast västkusten har makrill, Strömstad och söderut till nånstans runt Halmstad.
Här på ostkusten finns i stället lax, abborre och gädda och strömming.
Sjöar och älvar har sik och harr i mängder, även röding och lite öring.
Sverige som fritt land är kört, agera därefter!
3-3-3 Radio plan.
Användarvisningsbild
northwise
Finns staden kvar?
 
Inlägg: 986
Blev medlem: ons 16 dec 2015, 18:01
Ort: Norrbotten

Re: Makrellfiske i Sverige?

Inläggav Crusoe » mån 25 jul 2016, 16:27

Takker for kjapt svar northwise! Det var det jeg antok, trolig er det for lavt saltvannsinnhold på østkysten. Jeg regner med at det er en av fordelene med å leve ved havet. Selvsagt kan abbor/gjedde fiske gi godt og lagringsbart protein, men når det kommer til fettinnhold så er det nok lite som slår høstmakrell. Den er så rik på fett at jeg har hørt den omtales som "svømmende avføringspiller" av fiskere :lol: .
Crusoe
Samlar kokböcker från 1800-talet
 
Inlägg: 710
Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21




Återvänd till Jakt och fiske

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst