Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

allmänt under träning och utbildning.

Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav Kalorispelet » sön 08 jan 2017, 23:36

http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelnin ... kalypsen1/

Seriöst menat eller bara tidsfördriv för Rick Grime wannabes?
Preparation is the difference between survival and statistics.
Användarvisningsbild
Kalorispelet
Jag behöver inte springa fortare än lejonet som jagar oss, bara fortare än dig.
 
Inlägg: 423
Blev medlem: lör 03 dec 2016, 04:15

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav Miss P » mån 09 jan 2017, 00:19

Medborgarskolan skulle börja med 'Silverfiske' ;)
Miss P
Do you know what the definition of a hero is? Someone who gets other people killed.
 
Inlägg: 342
Blev medlem: fre 11 nov 2016, 17:30

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav cartaq » mån 09 jan 2017, 00:26

Skulle tro att de vill möta en grupp människor som annars har svårt att lämna hemmet. allt handlar i slutändan om att sparka ut de handlingsförlamade i arbetslivet.

Förstår dock inte varför kursen kostar pengar, vad den tillför, eller om den på något sätt ens är meriterad!?
Enda handboken du behöver i krissituationer "Rädda Livet" skriven av Anthony Greenbank.
Användarvisningsbild
cartaq
Kan man äta myror?
 
Inlägg: 284
Blev medlem: sön 03 apr 2016, 20:49
Ort: Göteborg

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav Zombie » mån 09 jan 2017, 00:57

Studieförbunden gör studiecirklar av det mesta. Från bokcirklar och engelska för nybörjare som mina föräldrar gick (bland mycket annat) till hantverk, musik, latin, flugbindning, magdans och i stort sett vad som helst. Dels för att lära sig något och dels för nöjes skull.

Läs boken så förstår du vad den tillför. Läs åtminstone förordet (eller om det var efterskriften).

http://www.bokus.com/bok/9789187877087/zombieoverlevnad-din-guide-till-apokalypsen/

Zombieöverlevnad - din guide till apokalypsen är den första zombieöverlevnadsguiden för svenska förhållanden, fylld med fakta, tips och mängder av pedagogiska illustrationer. Herman Geijer går igenom vad en zombie är, hur du kan överleva i naturen och vad du behöver tänka på i en stad där samhällsfunktioner slutar att fungera. Vilka platser du bör bege dig till när zombierna kommer hur du ska träna för att bäst klara dig och hur livet i en postapokalyptisk värld kan bli. Utöver det finns gedigna kapitel om hur människor reagerar i kriser och katastrofer och hur Sveriges katastrofberedskap ser ut.

Den här boken är oumbärlig för alla som funderat på hur de skulle klara sig vid en zombiekatastrof*.

Zombieöverlevnad - din guide till apokalypsen är Herman Geijers första bok och är den samlade erfarenheten av hundratals deltagare i ABFs studie cirkel Att överleva zombiekatastrofen.

Boken är rikligt illustrerad av Jimmy Wallin.

*De flesta av bokens tips & råd fungerar även i andra kris- och katastrofsituationer.
/Zombie -->(x)q(/)
Zombie
Tränar vakthöns
 
Inlägg: 2006
Blev medlem: lör 18 jun 2016, 23:28

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav James Bonde » mån 09 jan 2017, 06:34

Hela systemet med "folkbildning" är absurt, så zombiekursen förvånar mig inte. Över en miljard kronor av skattemedel går årligen till ett slags "utbildningssystem" som är knutet till politiska partier och där t.ex. chefer ofta är direkt knutna till partierna. En slags skyddad verkstad för avdankade lokalpolitiker eller B-politiker.

Det utgår statsbidrag för varje kurs. Zombiekursen är bara en droppe, men många bäckar små. ABF fick drygt 360 miljoner i skattefinansierat stöd i fjol.

http://www.folkbildningsradet.se//globa ... tmode=true
James Bonde
 

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav T-72 » mån 09 jan 2017, 10:32

Går inte att förneka att der förekommer fusk och olika typer av svindel inom den här typen av kurser/bidrag systemet men nyttan är större än förlusten enligt studier som jag läst där man bla undersökt skillnaderna i utvecklingen mellan nord och syd i Italien. Tidigaste undersökningar jämförde industrialiserade USA och Europa i slutet av 1800 talet där svaret på skillnaderna var föreningslivet. Dvs att människor umgås, skapar och lär sig något tillsammans. Nej, är varken marxist eller socialist utan ganska så höger inom politiken men fakta accepterar jag oavsett färgen när der handlar om utveckling och överlevnad.

Så vist, kan den här kursen locka ut några dataspelande nördar ur deras grottor och få dem lära sig umgås med andra människor då är pengarna väll använda istället för att stödja demokratiprojekt i bla Kina.
T-72
 

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav James Bonde » mån 09 jan 2017, 14:28

Jag slår vakt om folkbildningstanken d.v.s att marginaliserade grupper ska ha möjlighet till någon form av utbildning eller fortbildning. Studiecirkeln är en bra form. Om zombiekurser är ett medel att locka ut en del ur grottorna kan det också vara ok.

Problemet som jag nämnt är att de flesta studieförbunden är knutna till partier och att studieförbunden föder de egna leden. Spontant vågar jag påstå att cheftjänster och liknande inte annonseras ut, ut man rekryterar internt, redan det är ett varningstecken att de statliga medlen inte används rätt. Undrar om Riksrevisionen har rotat i detta.

Ett större problem är att studieförbunden i praktiken skapat monopol inom vissa verksamheter. Att det med hjälp av statliga medel t.ex. bedrivs kurser i engelska i glesbygd och på småorter är jag införstådd med. Det är gissningsvis svårt att se att det finns privata alternativ. I städer, där majoriteten bor, och antagligen också majoriteten av alla som går studiecirklar, är situationen däremot absurd. Ett privat alternativ till dagens studiecirklar/ kvällskurser och liknande är dödsdömt eftersom studieförbunden inte bara får statliga subventioner för sina kurser, utan de är också momsbefriade. Det är alltså omöjligt att skapa ett alternativ till studieförbunden. Det råder med andra ord ingen som helst skatteneutral konkurrens på området. Den som hade velat starta sin egen verksamhet får i ställer erbjuda sina färdigheter till studieförbunden som betalar så taskigt att det inte går att enbart leva på detta, bortsett från de (politiskt knutna) som jobbar på kanslierna.

Tog någon sig an detta ruttna system kanske en halv miljard, lågt räknat, årligen skulle kunna gå till annat, t.ex. skola eller diverse frivilligorganisationer. Utan att folkbildningen för den skull skrotas.
James Bonde
 

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav Tant Prepp » mån 09 jan 2017, 16:16

För den som vill ha en uppfattning om vad det handlar om utan att läsa boken, kan lyssna till Herman Geijers sommarprogram här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/57 ... ramid=2071
Tant Prepp
Undrar vilken som är bäst som arbetsgivare, Umbrella Corporation eller Skynet?
 
Inlägg: 263
Blev medlem: fre 29 jul 2016, 10:48

Re: Kurs i Zombieöverlevnad på ABF

Inläggav lynx » mån 09 jan 2017, 17:38

Tycker det är en bra idé att dra ut alla halsskägg från föräldrarnas källare och träffa lite människor och gå ett par steg i friska luften. Det sista tåget till Karriärköping har liksom gått för de flesta ändå, så varför inte inrikta sig på skadebegränsning.
3-3-3

4318
Användarvisningsbild
lynx
Kreditkortsberoende
 
Inlägg: 139
Blev medlem: lör 15 okt 2016, 00:33
Ort: Vagabond


Återvänd till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster