Pre emtive attack på NK?

Hur kollapsar civilisationen? lokalt, regionalt respektive globalt.
Vad utlöser kollapsen och hur går kollapsen till.

Vad/När kommer det hända mellan USA vs. NK

USA kommer anfalla först
5
15%
NK kommer anfalla först
8
24%
Båda kommer backa undan och NK ger upp sina vapen
3
9%
3:e Nation kommer anfalla NK först
3
9%
Anfallet kommer ske 2017
3
9%
Anfallet kommer ske 2018
7
21%
Anfallet kommer ske 2019
1
3%
Anfallet kommer ske 2020 eller senare
1
3%
Anfallet kommer inte ske pga. att NK lämnar över sina vapen.
2
6%
 
Antal röster : 33

Pre emtive attack på NK?

Inläggav Prepper4ever » lör 12 aug 2017, 23:49

Vi har ett par trådar som berör NK och USA's upptrappning av både retorik men också rent operativa åtgärder där USA eller allierade(tex. Japan) gör omgrupperingar och förbereder sig på något.

Nordkorea har även sen förra året kapacitet att skjuta robotar ifrån ubåt, saxat ur Aftonbladet:

"
Samtidigt säger en expert att diktaturen ser ut att förbereda ett nytt robottest, från en ubåt.
Satellitbilder indikerar att det slutna landet förbereder en uppskjutning av en ballistisk robot från en ubåt, hävdar Nordkoreaexperten Joseph Bermudez.

– Bilderna avslöjar att Nordkorea kan ha ökat farten kring att utveckla den havsbaserade delen av sitt robotsystem, säger han.
Nordkorea sköt upp en robot från en ubåt i fjol, vilket beskrevs som en teknisk milstolpe. Den flög femtio mil, i riktning mot Japan.

En vidareutveckling av ubåtsuppskjutningar skulle ta hotet från Nordkorea till en ny nivå, eftersom räckvidden för en robot med kärnstridsspets skulle bli så mycket större. Dessutom skulle landet ha ett andra alternativ för uppskjutningar om militärbaserna förstördes.
"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rqwnA/xi-till-trump-forvarra-inte-laget

Detta skapar ännu mer problem för NK då USA antagligen kommer vara tvingad att göra ett "pre emptive" attack för att undvika att NK skall ha kapacitet för en "second strike" ifrån utplacerade ubåtar.

Detta gör det i princip oundvikligt att inte USA gör något om NK fortsätter med utveckling av att kunna skjuta ifrån ubåt som är det verkliga hotet för USA och deras allierade.

Har lagt till en poll för att ser hur ni tänker, tanken är att man väljer en action, samt en tid när man tror att detta kommer inträffa.
Senast redigerad av Prepper4ever sön 13 aug 2017, 00:02, redigerad totalt 1 gång.
Prepper4ever
Jag behöver inte springa fortare än lejonet som jagar oss, bara fortare än dig.
 
Inlägg: 416
Blev medlem: mån 12 sep 2011, 18:03
Ort: Södra Sverige

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav pre » lör 12 aug 2017, 23:58

Kina kommer att agera är min hypotes. Man vill inte ha revolotion och USA mår inte jättebra av kriget, inte NK heller. Kina däremot kan få en bättre puppet state.
pre
Bor numera i en bunker
 
Inlägg: 874
Blev medlem: ons 18 maj 2016, 21:15

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav MulenDag » sön 13 aug 2017, 00:03

I den händelse att det blir nuke-utväxling mellan NK och USA så tror jag NK startar. Inte för att NKs ledare är så mycket vassare kniv än USAs men jag tror att USAs har bättre rådgivare oh mer lugnande medicin åt sin än NK har.

När har jag ingen aning om. Har NKs ledare läst one second after kanske han får idéer och kör så fort det går, när de har fått fram en fungerande kombo av strisspets och bärare.

Personligen bara tacksam om det håller sig kring stllla havet.

/MD
MulenDag
 

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav Prepper4ever » sön 13 aug 2017, 00:04

Tack Pre, det är ett senario. La till det i alterantiven så då kan rösta igen så det blir korrekt.
Prepper4ever
Jag behöver inte springa fortare än lejonet som jagar oss, bara fortare än dig.
 
Inlägg: 416
Blev medlem: mån 12 sep 2011, 18:03
Ort: Södra Sverige

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav Björngrillarn » sön 13 aug 2017, 08:50

Beror på.

OM ett anfall kommer tror jag att NK lägger första kortet. Detta är nog minst något år bort, 2019/20 kanske, när de har förfinat sin missilteknologi. April och Augusti är ständigt heta månader mellan USA och NK, när USA/SK håller militära drillar i området (precis som nu), och troligtvis är det under någon av dessa månader som eskaleringen sker.

Däremot så tror jag något mer på ett annat scenario, som inte finns i omröstningen, nämligen att inget händer och NK etablerar sig som kärnvapenmakt med kärnvapen-triad (ubåt, ICBM, flyg). Ingen vågar göra något på grund av risken för konsekvenser, varken nu eller då, och vi får leva med att ha en ny supermakt med i spelet och familjen Kims framtid är säkrad.
Björngrillarn
 

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav Dweomer » sön 13 aug 2017, 09:45

USA går fortfarande på knäna ekonomiskt även om delar håller på att hämta sig , folket vill se resultat och rackar ner på trumpen . Var snack om det i går på nyheterna bla . Trumpen var inne på att skicka militär till venezuela för att hjälpa till där men bara skärpa tonen mot NK .
NK får nog vänta på attacken tills någon annan börjar eller man måste ta steget själva för att landet inte längre kan hållas ihop pga misshushållning .

Trumpen behöver en distraktion inom landet och föra bort blickarna från det som är dåligt hemma . Bäst görs det genom att börja i ett annat land .
Användarvisningsbild
Dweomer
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
 
Inlägg: 8747
Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav reboot » sön 13 aug 2017, 12:43

Trump försöker verkligen reta upp Kim och provocera honom att attackera eller göra något oförlåtligt dumt så snart som möjligt. Trump hoppas då att Kina griper in och tar ifrån Kim raketer och smällare.

Om inte Kina agerar omedelbart kommer USA vid ett anfall från NK att slå tillbaka oerhört hårt. Inte med kärnvapen i första hand om inte Kim använder sådana.

Kina har upprepade gånger sagt att dom inte lägger sig i om NK startar kriget.
Om däremot USA anfaller preemptivt har Xi sagt att man lägger sig i....

Men man får betänka att USA ännu inte har evakuerat de 200.000 US medborgare som finns i SK. Man har inte heller fört in förstärkningar eller utrustning utöver det normala till omfådet.
Det finns vidare bara en hangarfartygsgrupp i området då Ronald Reagan ligger i hamn i Japan.
https://www.stripes.com/news/uss-ronald ... ZAxbNGeyhA

//reboot
Senast redigerad av reboot sön 13 aug 2017, 13:03, redigerad totalt 1 gång.
//reboot
Användarvisningsbild
reboot
Är det en Twinkie?
 
Inlägg: 375
Blev medlem: fre 26 aug 2016, 16:48

Re: Pre emtive attack på NK?

Inläggav Scarecrow » sön 13 aug 2017, 12:53

Tycker att ett alternativ saknas:

Ingenting händer. Det fortsätter ett tag med uppskruvad retorik för att sedan het enkelt dö ut. Trump har vettiga rådgivare omkring sig och USA kommer inte att attackera först. Det medger inte opinionen. Nordkorea vet att de egentligen inte har tillstymmelsen av en chans att vinna ett krig. Även utan atomvapen kan USA med allierade fullständigt ödelägga det konkursfärdiga NK.

Så mitt alternativ är. Uppskruvat tonläge ett tag till. Sedan återgång till normalläge. Tills nästa gång de drar igång igen...
Know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy or yourself, you will succumb in every battle
Scarecrow
Borgmästare i Jericho
 
Inlägg: 249
Blev medlem: sön 27 dec 2015, 20:40
Återvänd till Katastrofscenarion

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster