Fly till skogs?

Här avhandlar vi survivalist tillflykten, platsen man drar till när kollapsen är ett faktum. Vart ligger den? varför där? hur är den förberedd? hur mycket underhåll kräver den innan sammanbrottet?

Re: Fly till skogs?

Inläggav Charlie** » fre 24 feb 2017, 14:30

Att fly till skogs ser inte jag som ett mål i sig eller alternativ då vi inte kan att leva av skogen så som våra förfäder en gång gjorde. Hamnar man i skogen så har man nog flytt hals överhuvud i en paniksituation. I en sådan situation har man nog inte hunnit ta med sig det man packat och planerat att ta med. BOB:en ligger kvar i bilen som är parkerad på jobbet och INCH:en står kvar hemma i garderoben. Är det vinter, vilket det det mest troligt är när en kris inträffar, om man utgår från Muphys law, är skogen, som flera andra påpekat, en ändhållplats och platsen för den sista vilan, om man inte har möjlighet att ta sig hem igen, med förfrusna tår och örsnibbar efter en kall natt. Att ha skogen som gömsle och skydd under några dygn kan vara funkis om man är väl förberedd på detta, har med sig allt man behöver och att det är ett tillfälligt delmål i en längre planering. Har man ingenstans att ta vägen, som ett fritidshus (förberett) föräldragården eller sin gamla moster på landet, så är nog BUG-IN i lgh/huset bästa alternativet.
"That rifle on the wall of the labourer's cottage or working class flat, is the symbol of democracy. It is our job to see that it stays there."
-George Orwell.
Användarvisningsbild
Charlie**
Samlar kokböcker från 1800-talet
 
Inlägg: 708
Blev medlem: mån 22 feb 2016, 22:24
Ort: I skogen, vid bäcken från fjället

Re: Fly till skogs?

Inläggav CPT Fantastic » fre 24 feb 2017, 16:02

Charlie** skrev:Att fly till skogs ser inte jag som ett mål i sig eller alternativ då vi inte kan att leva av skogen så som våra förfäder en gång gjorde. Hamnar man i skogen så har man nog flytt hals överhuvud i en paniksituation. I en sådan situation har man nog inte hunnit ta med sig det man packat och planerat att ta med. BOB:en ligger kvar i bilen som är parkerad på jobbet och INCH:en står kvar hemma i garderoben. Är det vinter, vilket det det mest troligt är när en kris inträffar, om man utgår från Muphys law, är skogen, som flera andra påpekat, en ändhållplats och platsen för den sista vilan, om man inte har möjlighet att ta sig hem igen, med förfrusna tår och örsnibbar efter en kall natt. Att ha skogen som gömsle och skydd under några dygn kan vara funkis om man är väl förberedd på detta, har med sig allt man behöver och att det är ett tillfälligt delmål i en längre planering. Har man ingenstans att ta vägen, som ett fritidshus (förberett) föräldragården eller sin gamla moster på landet, så är nog BUG-IN i lgh/huset bästa alternativet.


Håller med. Att ha skogen rätt upp och ned som BOL är vådligt. Särskilt vintertid. Särskilt i sällskap med barn/unga och oerfarna vuxna.

Möjligtvis kan en i skogen förväg iordningställd bivack med ved och annat på plats fungera som BOL. Men det är fortfarande långt ifrån idealiskt.

Men jag tror att vi som lever i tätort, och tänker oss att evakuera från staden till en BOL i glesbygd, måste vara beredda på att göra det till fots och att att förflyttning/bivackering till delar sker till skogs.

Om krisen är omfattande och långvarig tror jag att vi kan förskansa i oss i en tätortsbostad max 1-2 veckor. Sedan tvingar social oro, bränder och allvarliga sanitära brister oss att evakuera. Evakuera till fots. Och delvis till skogs.
CPT Fantastic
Salt på lager? Bara lite. Ha, ha!
 
Inlägg: 457
Blev medlem: tor 02 feb 2017, 00:02

Re: Fly till skogs?

Inläggav Camo » tor 19 okt 2017, 11:13

R8N skrev:Jag och min fru tänker fly till skogs i sommar. Kommer vara en frivilligt bug out till någon avsides plats. Vi kommer ta bilen så vi får med oss allt vi behöver. Får se hur lång tid vi klarar oss off grid innan vi måste besöka civilisationen. Förra sommaren gjorde vi en liknande övning och då klarade vi oss 3-4 dagar mellan besöken hos lanthandlaren. I år tar vi med mer råvaror för att bli mer oberoende av halvfabrikat och konserver.


Man är ju lite nyfiken på att höra hur det gick? :)
En bra och läsvärd tråd.
Camo
Har lärt mig äta med spork!
 
Inlägg: 195
Blev medlem: fre 06 okt 2017, 15:21

Föregående

Återvänd till Tillflykten

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster