Beredskaps belysning?

Ficklampor, bärbara sökstrålkastare, lysdioder, nödbelysning, batterier, batteriladdare, USB-laddare och batteribankar.
Kategoriregler
Ficklampor, bärbara sökstrålkastare, lysdioder, nödbelysning, batterier, batteriladdare, USB-laddare och batteribankar.

Beredskaps belysning?

Inläggav Vebit » fre 04 mar 2022, 22:43

Hej

Vad använder för att lysa tillvaron när man inte har tillgång till elnätet?

Jag har tittat runt lite på beredskapsbelysning men finner det inte helt lätt att välja. Ska man välja något klassiskt som en lykta som drivs på fotogen? Eller kan man hitta stabila LED produkter som är tillförlitliga även om de legat på hylla par år?

Det finns en hel del att välja på, inte minst LED men mycket är av helt för mig okända märken vilket gör att jag ställer mig skeptiskt till det, iallafall när man inte kan hitta riktiga omdömen.

Något som jag stött på merän ett par gånger dock är Balck Dimond, de har ett par alternativ som man kan se här : https://www.blackdiamondequipment.com/en_US/shop/lanterns/ Vissa av dessa har både internet batteri och externt(AA), dessutom kan de också agera powerbank. Någon som har erfarenhet av dem?

Det andra märket jag stött på är Goal Zero Lighthouse : https://www.goalzero.com/shop/lights/lanterns/. Det som står ur här är att man kan välja att bara lysa åt en sida. Det finns exemplar med vev där man kan veva 6-7 minuter för att få ström till 1 timme på min läge. De ska också ha ett ganska stort inbyggt batteri.

Möjliga problem jag ser med dessa 2 produkter är att de är ganska avancerade och ju mer funktioner ju mer kan det i regel strula. Dessutom gillar jag egentligen inte inbyggda batteri då det brukar bli slit och släng produkter men kan batteriet hålla sig i bra skick under förvaring så kan det vara okay.

Klassisk lyckta med fotogen har sina nackdelar och spontant känns det som att LED är ett bättre allternativ.

Min tanke är alltså inte att vandra med det i skogen utan främst lysa upp för familjen om man blir utan elnät ett längre tag.

Har ni några tips?
Vebit
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 04 mar 2022, 10:33

Re: Beredskaps belysning?

Inläggav EssBe » fre 04 mar 2022, 23:32

Det finns trevliga campinglampor som fungerar fint hemma.

Denna är jag mycket nöjd med: https://www.amazon.se/dp/B07XM77FHV

Bild

På låg styrka lyser den drygt en vecka kontinuerligt. Kan fungera som batteribank och laddas med USB. Tyvärr micro-USB...

Ser inte helt konstig ut på nattduksbordet eller på kylskåpet. Magnetisk. Utmärkt present! Jag har lånat ut mina flera gånger... Trevlig även ute en grillafton.
Användarvisningsbild
EssBe
Aftonbladet vill nog aldrig intervjua mig igen
 
Inlägg: 1080
Blev medlem: ons 22 nov 2017, 13:49


Återvänd till Ficklampan

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster