Slakta en kanin/hare.

I en överlevnadssituation alltså.

Re: Slakta en kanin/hare.

Inläggav xsive » mån 08 apr 2013, 17:58

-
Senast redigerad av xsive lör 06 dec 2014, 03:53, redigerad totalt 1 gång.
xsive
 

Re: Slakta en kanin/hare.

Inläggav Ulv i fårakläder » mån 08 apr 2013, 18:11

Ja faktiskt håller jag med xsive här.


Jag tror ni faktiskt bara har kommit ihop er om en sån där barnslig teknikalitet som det lätt blir när man skriver och inte ser och hör den andra personen.

Jag gör det jätte ofta med folk så jag har lärt mig att läsa inlägg flera gånger.

Tror att Dwomer bara såg att du Smuggas beskrev något olagligt medan du själv ansåg att det var så självklart att man kunde hasta igenom beskrivningen lite grann.
Sen är ni båda "A" personligheter eller iaf väldigt kompetenta och kunniga så ingen vill direkt säga "Ok jag fattade inte att du bara ville hjälpa till, det ville jag med förlåt om det blev lite dåligt formulerat"

Så tack från mig till er båda!
Till Smuggas för den lärorika videon och till Dwoemer för förtydligandet vad gäller lagen!
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.
Användarvisningsbild
Ulv i fårakläder
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
 
Inlägg: 4989
Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19

Re: Slakta en kanin/hare.

Inläggav Heinkel » tis 30 jul 2013, 22:57

Tycker det var en helt ok film, även om jag gör lite annorlunda. Tycker oftast att slaget i huvudet också resulterar i avblodning. Vad diverse paragrafer sen säger tycker jag kommer i andra hand efter det sunda förnuftet och vad som är praktiskt. Så här säger en gammal bok om kaninuppfödning i frågan, skriven långt före Margareta Winbergs tid: "Vid slaktning fattar man kaninen med vänster hand om bakbenen högt upp, ger den ett kraftigt slag med en grov käpp bakom öronen, då den genast dör. Om man genom öppnande av en halspulsåder vill låta blodet rinna av, blir köttet vitare, men det blir mer välsmakande om blodet får stanna kvar."

När kaninen är död hänger jag den i bakbenen och skär loss skinnet där. Snittar sen skinnet från ljumskarna ner mot halsen och drar av det. Skär av framtassarna och låter dem följa med skinnet. Huvudet skärs lätt av med kniv vid atlaskotan. Mycket smidigare än att ta till yxan och även om frambenen inte har så mycket kött så går inget till spillo. Jag skär sen upp bäckenbenet på undersidan (Går lätt eftersom skarven består av brosk och man slipper skära sönder låren som i filmen.) och lossar ändtarmen och svansen. Sen sprättar jag upp buken försiktigt så att jag inte gör hål på mage eller tarm och låter allt falla ner. Lever kan tas om hand, speciellt om man slaktar flera kaniner på en gång. Även hjärta, njurar och lungor går att äta om man vill det. Har själv aldrig provat lungor och njurar. Inälvorna blir hundmat tillsammans med huvudet.
Heinkel
 

Föregående

Återvänd till Jakt och fiske

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster