Tankar om BOL...

Här avhandlar vi survivalist tillflykten, platsen man drar till när kollapsen är ett faktum. Vart ligger den? varför där? hur är den förberedd? hur mycket underhåll kräver den innan sammanbrottet?

Re: Tankar om BOL...

Inläggav Omnivore » tor 20 okt 2016, 09:41

Urd skrev:Sedan är jag helt med dig vad det gäller fastighetsskatten :up: . Men i min värld om detta sjuka scenario av blindhet fortsätter så kan du nog lägga till arvs/gåvoskattens införande förmögenhetsskatt skatt på trätofflor osv.....Samtidigt som vi ser hur samhället fortsätter falla samman med försämrad sjukvård skola o äldrevård o polisen har vi ju redan sett vad den sysslar med....... :-g . Inte är den i min kommun där vi än så länge sköter oss....


Helt med om detta. Skattehöjningar kommer. :( Här gnetar man för att ha ett sparkapital inför ev SHTF men samtidigt gnager oron för att staten skall konfiskera det mesta. Nästa år blir väl ett valfläskår och valet 2018 kommer att bli en rysare men sedan... Elefanten i rummet kostar pengar.
Användarvisningsbild
Omnivore
My mommy always said there were no monsters - no real ones - but there are.
 
Inlägg: 622
Blev medlem: ons 05 okt 2016, 15:22
Ort: Urban sprawl

Re: Tankar om BOL...

Inläggav MulenMod » tor 20 okt 2016, 19:34

Plockat bort inlägg. Skilj på sak och person så blir taket lite högre.

/MulenMod
MulenMod
 

Re: Tankar om BOL...

Inläggav Strix » fre 21 okt 2016, 11:12

Apropå om bol/fritidshus blir expropierat bör väl risken vara minimal om huset ligger enskilt/avsides, ej har el eller vatten och om det inte finns allmän väg.

Jag (bor på landet, ca 5 mil till stad och 12 km till butik/bensinmack) men i en by med genomfarts väg ( ingen stor, men endå en väg som många tar).

Jag tror att mitt geografiska område är ok men jag har börjat titta efter ett torp med enklast möjliga standard på promenadavstånd. Börjar det osa katt kan jag med ganska enkla medel ta mig och min familj till detta hus. Helst ingen väg alls eller iallafall inte en väg som går att köra med standardfordon. Jag har inte hört talas om några tjyvar som inte åkt bil till huset de begått inbrott i.

Tänker jag galet?

Redigerat pga multipla stavfel
Senast redigerad av Strix fre 21 okt 2016, 11:51, redigerad totalt 3 gånger.
Användarvisningsbild
Strix
Borgmästare i Jericho
 
Inlägg: 236
Blev medlem: tor 14 jan 2016, 22:16

Re: Tankar om BOL...

Inläggav James Bonde » fre 21 okt 2016, 11:30

Strix skrev:Apropå om bol/fritidshus blir expropierat bör väl risken bara minimal om huset ligger enskilt/avsides, ej har el eller vatten ock om det inte finns allmän väg.

Jag (bor på landet, ca 5 mil till stad och 12 km till butik/bensinmack) men i en by med genomförts äg ( ingen stor, men endå en väg dom många tar).

Jag tror att mitt geografiska område är ok men jag har börjat titta efter ett torp med enklast möjliga standard på promenadavstånd. Börjar det osa katt kan jag med ganska enkla medel ta mig och min familj till detta hus. Helst ingen väg alls eller iallafall inte en väg dom går att köra med standardfordon. Jag har inte hört talas om några tjyvar som inte åkt bil till huset de begått inbrott i.

Tänker jag galet?


Jag tycker att du tänker helt rätt. Hur bra boende man än kan ha borde man alltid ha en BOL (eller flera..) , av många anledningar. Det kan absolut vara av det enkla slaget som du skriver.
James Bonde
 

Re: Tankar om BOL...

Inläggav Northetn Prepper » mån 29 okt 2018, 03:35

Så, hur förbereder ni er på konfiskationen? Larm? Extra ingångar? Staket?
Northetn Prepper
Är varmvattnet slut?
 
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 13 apr 2016, 21:07

Föregående

Återvänd till Tillflykten

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster

cron