Reflektioner efter tidernas observationer

Allmänt snack som ej passar på övriga forum

Reflektioner efter tidernas observationer

Inläggav Betraktaren » tor 15 jul 2021, 19:41

Det var vintern 2019-2020. Det började pratas om ett virus som löpte amok i wuhan-provinsen i kina. Mycket allvarligt läge.

Tidig vår, viruset spred sig till Italien, USA, och till resten av världen. Ingen visste något, ingen visste om några behandlingar fungerade. Ingen visste hur det smittades eller hur stor dödligheten var.

I detta läge var jag i en position så jag kunde skjuta upp jobb till våren året därefter och stanna hemma, helt enkelt bugga in i några månader, vilket jag gjorde. I augusti (ja, nästan ett halvår senare) hade jag skarpt-läge-testat mitt mat/dagligvaruförråd och allt annat runt och inom mig i månadsvis totalt. Lärt mig massvis om mig själv och min omgivning. Men eftersom statistik, undersökningar och forskning blivit tillgängliga under sommaren så ansåg jag inte att det fanns något skäl längre att bugga in, så jag avbröt där. Har levt som vanligt sedan dess utan problem, men med justerad riktning.

I ljuset av det jag beskrivit ovan, trodde jag i min naivitet att svenne banan skulle på något sätt inse värdet och logiken i prepping. Men ack nej, på arbetsplatser där jag deltar i fikastunder och hör svenne banan prata i munnen på varandra så är det minst lika mycket förlöjligande, förnedrande och förolämpande angående de där som de såg på teevee som hade MAT FÖR ETT HELT ÅR hemma!! Hua mej vad dumma de är, verkligen värt att peka på och skratta åt. Ja, ni förstår säkert.

När skall svenne banan vakna? När han står i sopp-kön? När han har hungerpanik? När han är på väg att svälta ihjäl eller när han torkar röven med en näve löv? För uppenbarligen vaknade han inte ett skit när hela samhället stod på gränsen till att stängas ner helt. Är det bara ren oförmåga att se helheten eller är det lite av det blandat med tron att staten alltid kommer att fixa allt åt honom vad som än händer?

Jaja, mest reflektioner, men jag tycker det är fachinerande på ett sätt och skrämmande på ett annat. Min beslutsamhet att hålla preppandet för mig själv har intensifierats precis som preppandet i sig.

Ta hand om er där ute.
Betraktaren
Crocodile Dundee har mindre kniv än jag!
 
Inlägg: 86
Blev medlem: sön 08 jan 2017, 19:46

Återvänd till Ljugarbänken

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster