Ultimate survival knife Bear Grylls

Kniven verkar vilja ha ett eget forum, så det kommer här.

Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Baracuda » tor 24 aug 2017, 15:35

Nu har ju Bear Grylls Ultimate Knife funnits ute på marknaden ett tag, men jag hittar inte några recensioner som är aktuella. Men någon måste ju ha använt kniven i ett antal år, och kunna återberätta om vad dom tycker om den.

Om jag förstår det hela rätt har kniven fått kritik för en del fel som fanns i den första batchen som tillverkades, men att dessa nu är tillrättade. Ämnet är ju känsligt, eftersom ingen "sann" prepper skulle köpa en sådan kniv utan givetvis har en gammal morakniv :) Det enda som gör mig lite tveksam är det höga priset, 900kr för en kniv känns som lite i ovankant. De är billigare i Kina, men då riskerar man att få en kopia.

Dom recensioner som jag läst har antingen gett kniven bra betyg, eller dåligt betyg(och då enbart beroende på felen på första batchen, att kniven inte är "full tang" och att man inte gillar märket, Bear Grylls, eller att kniven inte tåler att man använder den som huggmejsel.

Finns det någon mer sansad recension gjord i nutid? Hittar bara en massa äldre på tuben. Eller finns det ett bättre alternativ om jag vill köpa en överlevnadskniv för 1000kr? Jag kollade lite på knivar från fällkniven, men efter att ha sett recensioner av den där bladet börjat att flisa sig snabbt blev jag avskräckt.

http://www.activeoutfit.se/sv/bear-grylls-survival-series/581-gerber-bear-grylls-ultimate-knife-fine-edge-13658124400.html#
Baracuda
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 27
Blev medlem: mån 21 aug 2017, 09:11

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Zaphod » tor 24 aug 2017, 15:41

Jula säljer den på rea för 499kr och någon på twitter hade köpt den för halva reapriset i någon butik.
Zaphod
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 31
Blev medlem: fre 03 feb 2017, 15:12

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Baracuda » tor 24 aug 2017, 16:33

För det priset är jag nästan sugen att testa!

Är det någon som provat Fällkniven F1 och har haft mer tur än dom man ser på Youtube med bruten spets?
Baracuda
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 27
Blev medlem: mån 21 aug 2017, 09:11

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Björngrillarn » tor 24 aug 2017, 17:29

Jag köpte faktiskt en BG-kniv (precis den som avses i tråden) för en herrans massa år sedan, när BG var poppis. Hade lite stålar över, var intresserad av att prova, det lokala Naturkompaniet hade rea.

Omdömet?

Detta var alltså den "uppdaterade" versionen av kniven, som tydligen hade rättat till ev. produktionsfel. På det stora hela är det väl inte varken en bättre eller sämre kniv än någon annan av samma slag (dvs. Gerber/Kineskniv/halvbudget/"hype-kniv"/osv). Ligger ganska bekvämt i handen. Molleslida, typ. Fruktansvärt ful! Bra eldstål, bra bryne i slidan. Ganska tålig.

Dock framför allt: Värdelös bladprofil (jag har den med halv såg-egg, tror att nya modeller har vanligt knivblad hela vägen). LMF II har samma skit, hade en sådan och gjorde mig till sist av med den. Helt onödigt, omöjligt att tälja med precision, och kan inte en kniv tälja stannar kniv hemma. Ska kniv ha såg integrerat skall såg vara på ryggen, men också det kan diskuteras. En såg bärs bäst separat, inte som en övergenomtänkt överlevnadskniv.

I övrigt rekommenderas F1 varmt, hundrafalt bättre än Gerber. Jag skulle inte lyssna allt för mycket på youtubes "experter". Survival Lilly batongade exempelvis en S1 med en sten. Japp. Hon batongade en jävla kniv med en jävla sten. Och undrar sedan varför kniven ser ut som fan efteråt. Eftersom folk är idioter dock, så har nu Fällknivens i övrigt goda rykte fallerat på grund av att några poppis youtubare har lyckats övertyga sin beundrarskara att de är skit.
Björngrillarn
 

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Nikenik » tor 24 aug 2017, 17:31

Baracuda skrev: Ämnet är ju känsligt, eftersom ingen "sann" prepper skulle köpa en sådan kniv utan givetvis har en gammal morakniv :) Det enda som gör mig lite tveksam är det höga priset, 900kr för en kniv känns som lite i ovankant.


Precis, du ska ha en Morakniv! ;)
Nä, men du får väldigt många mora clipper för 900kr. Eller en clipper, tändstål, presenning, rep, liggunderlag, (billig)sovsäck och mat för 2 dagar så du kan ge dig ut på en vandring och ändå ha lite pengar över.
Nikenik
 

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Baracuda » tor 24 aug 2017, 17:46

Det har nog blivit en tuff grej som många youtubers gör, misshandlar knivar och klagar sedan om dom går sönder. Förmodligen är misshandeln långt utanför vad knivarna designades för från början. Sedan kan man även fråga sig, om skadorna(som är mest av kosmetisk natur) är något man bryr sig om under överlevnad.

Samma fenomen tycker jag har blivit vanligt med fler saker, det finns till och med folk som skjuter sönder gevär, så att pipan smälter, varför vet jag ej.

Lite trist att varumärket har släpats i smutsen så, kommer ihåg i min ungdom när alla i vildmarks Sverige pratade om en Fällkniven F1. Nackdelen med Internet, en dålig recension kan rasera mycket.
Baracuda
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 27
Blev medlem: mån 21 aug 2017, 09:11

Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Palle500 » tor 24 aug 2017, 18:37

Du skall leta reda på testet av Hultafors OK4 vildmarkskniv. Testen är utförd av forumets egen BG men jag hittar inte tråden just nu.
Men 200kr för en utmärkt kniv. Skall köpa själv men har en bit till Swedol
http://www.swedol.se/friluftskniv-ok4.html
P.s BG är BjörnGrillarn d.s
Edit
Länk till BG test inlägg #16
Hultafors vildmarksknivar

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_ ... are_type=t
Palle500
Finns staden kvar?
 
Inlägg: 981
Blev medlem: mån 27 jun 2016, 21:31

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Herr Gråman » tor 24 aug 2017, 19:10

Precis som Björngrillarn skriver, Fällkniven F1 spelar i en helt annan (ofantligt mycket bättre) division än Bear Grylls-kniven.

Som att jämföra äpplen med älgbajs... :-g
Användarvisningsbild
Herr Gråman
Skärmskyddsmäklare
 
Inlägg: 303
Blev medlem: sön 03 apr 2016, 11:35

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Corb Lund » tor 24 aug 2017, 19:45

Har tyvärr inte bg´s Ultimate Knife men dock denna http://www.bladehq.com/item--Gerber-Bea ... ool--11469 och den har hållit förvånansvärt bra förutom kniven som jag råkade bryta av då jag använde den som hävert (skulle använt något annat men lätt att vara efterklok) Fällkniven är dock i en helt annan liga har både F1 och U2 och dom håller för det mesta ens vardag kan skicka på en.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

https://www.youtube.com/watch?v=5uASQgLwaIs
Corb Lund
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 25
Blev medlem: fre 18 dec 2015, 21:00

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav CPT Fantastic » tor 24 aug 2017, 21:14

Fällkniven gör väldigt bra grejer. Här är en lämplig instegskniv: https://www.fallkniven.com/kniv/mb-modern-bowie/. Att ha till att börja med:)

Jag försöker komma på ett skäl att köpa den. Men tyvärr. Kommer inte på något som motiverar pris och format.
CPT Fantastic
Salt på lager? Bara lite. Ha, ha!
 
Inlägg: 457
Blev medlem: tor 02 feb 2017, 00:02

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Baracuda » fre 25 aug 2017, 10:12

Är det någon som vet skillnaden på den vnliga "Bear grylls ultimate knife" och "Ultimate Knife Pro"? Mer än prisskillnaden, den senare kostar ungefär dubbelt så mycket.

Vad jag har kunnat hitta på nätet har denna "full tang", om det nu har någon större betydelse, men med tanke på priset så borde det vara mer skillnad?
Baracuda
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 27
Blev medlem: mån 21 aug 2017, 09:11

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav Tant Prepp » fre 25 aug 2017, 13:29

Björngrillarn skrev: Jag skulle inte lyssna allt för mycket på youtubes "experter". Survival Lilly batongade exempelvis en S1 med en sten. Japp. Hon batongade en jävla kniv med en jävla sten. Och undrar sedan varför kniven ser ut som fan efteråt.


Jag letade rätt på videon :shock:
Tant Prepp
Undrar vilken som är bäst som arbetsgivare, Umbrella Corporation eller Skynet?
 
Inlägg: 263
Blev medlem: fre 29 jul 2016, 10:48

Re: Ultimate survival knife Bear Grylls

Inläggav bear » fre 16 aug 2019, 13:48

bear
Är det röda det som pekar mot norr?
 
Inlägg: 28
Blev medlem: mån 30 nov 2015, 16:10
Återvänd till Kniven

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst