Sida 2 av 2

Re: Vilka svenska djur har du provsmakat?

InläggPostat: sön 08 sep 2013, 21:00
av lipoptena
Min lilla skärgårdstur gav inte så många nya arter. Men en kan nämnas:
Storskrake, rejäl transmak på den. Man skall nog skära ur bröstbitarna och lägga dem i fil/yoghurt med en gång för att den skall bli OK. Eller så är det enbart rökning som gäller.

Re: Vilka svenska djur har du provsmakat?

InläggPostat: tis 05 nov 2013, 21:35
av Krellh
Nu ska vi se om jag kan komma ihåg allt det blivit under åren.
På däggdjurssidan har vi följande:
Älg
Rådjur
Hjort (dov och kron)
Bäver
Vildsvin
Mufflonfår
Hare
Kanin
Grävling
Ekorre

Fågel:
Duva (mestadels ringduva, men även Göteborgs stadsduvor är delikata - men små)
Tjäder
Orre
Järpe
Ripa
Morkulla
Kråka
Nötskrika
Kanadagås
Gräsand
Knipa
Ejder

Allt skjutet och tillagat i Sverige :)
På det hela taget är det inget av ovanstående jag någonsin skulle undvika att äta igen. Det sträcker sig smakmässigt från "gott" till "riktigt delikat!". Givetvis förutsatt att det är tillagat av någon som har en grundläggande kompetens i att hantera vilt.

Re: Vilka svenska djur har du provsmakat?

InläggPostat: tis 04 feb 2014, 17:58
av Skogs Scout
Jag har inte hunnit testa så mycket än men det jag har ätit har varit.

Däggdjur

Älg
Hjort (både kron och dov)
Rådjur

Fiskar

Gädda
Abborre
Gös
Öring

Kommer inte på något mer i skrivandets stund men är säkert någon mer.