Sida 1 av 1

Årgångs-Pizza.

InläggPostat: lör 10 mar 2018, 10:35
av Weihrauch
Läser i "tidningen" att nu finns det snart pizza med lite längre hållbarhet, undrar om man kan komma över ett litet parti? :mrgreen:
https://www.sydsvenskan.se/2018-03-10/p ... ter-i-falt

Årgångs-Pizza.

InläggPostat: lör 10 mar 2018, 11:04
av Palle500
Betalvägg!
Här är samma artikel i öppet format. 3års hållbarhet på pizzan.
Pizzafest hägrar för USA-soldater i fält
https://www.aftonbladet.se/a/Ql3AJx

Intressant att den redan finns i svenska försvaret och att vi följer Natos specifikation ang MRE och frystorkat.

Slutet av artikeln:
"När FMV köper in så kallade rations, som kan vara mjukkonserver eller frystorkad mat, följer man Natostandard och Livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller innehåll och näringsdeklarationer. Grundläggande är att maten ska ge energi för att soldaterna ska orka prestera. Men en annan viktig faktor är mat som moralhöjare, enligt Jonsson som ger beef jerky och ett populärt tortillabröd med tacogryta som exempel på sådana.
– Det är en stor moralhöjare om soldaterna får mat som de tycker är god. När de har varit ute i fält tröttnar de lätt på rätterna efter ett tag och därför håller vi alltid ögonen öppna efter nyheter och häftiga produkter, säger hon."

Re: Årgångs-Pizza.

InläggPostat: lör 10 mar 2018, 11:06
av Weihrauch
Skumt, det var ingen betalvägg för mig.... :hm:
Då får jag be om ursäkt att jag länkade till sån skit. :-g
:?
*edit*
NU var det betalvägg, ännu konstigare. Läste hela reportaget innan när jag skrev om det här.. :hm:

Re: Årgångs-Pizza.

InläggPostat: lör 10 mar 2018, 11:10
av Weihrauch
Citat, öppna länken:
"Anrättningen är framtagen för att klara tre års förvaring i påse i höga temperaturer. Och även om den inte går att jämföra med en nygräddad pizza från en italiensk restaurang står den sig ändå bra mot sådana som köps i butik, enligt David Accetta som är talesperson för Natick Soldier Research Development and Engineering Center som har testat sig fram till perfektion.
– Den är bättre än fryspizza, säger han till militärtidskriften Stars and Stripes."

Spännande. :)

Re: Årgångs-Pizza.

InläggPostat: lör 10 mar 2018, 11:44
av grym
jag vill åtminstånde smaka på det :D

Re: Årgångs-Pizza.

InläggPostat: lör 10 mar 2018, 14:48
av deadrabbit
nämen vad trevligt

Re: Årgångs-Pizza.

InläggPostat: mån 12 mar 2018, 15:52
av Bokmalen
"När de har varit ute i fält tröttnar de lätt på rätterna efter ett tag"

Jo, försvarets vita bönor och korv i samma burk var man ju ganska trött på när man lumpade en gång i en grå forntid

Re: Årgångs-Pizza.

InläggPostat: mån 12 mar 2018, 19:16
av Weihrauch
Bokmalen skrev:"När de har varit ute i fält tröttnar de lätt på rätterna efter ett tag"

Jo, försvarets vita bönor och korv i samma burk var man ju ganska trött på när man lumpade en gång i en grå forntid


Afasen, ja det enda jag käkat i konserv-väg i det "gröna" var på ett FBU-läger i ungdomen och då fick vi ngt liknande pytt i panna, en rödaktig, trådig historia som var stämplad med tillverkningsår året innan min far föddes......Men "god" var den.

(Värnplikten gjordes till sjöss, så inget fältliv/ konserv/osv för mig) :oops:

OnT; om nån har koll på var man kan skaffa pizza-historien så skriv gärna i tråden.