Hur länge kan man förvara ägg och hur kan dom bli dåliga?
I min ungdom gick jag på utgångsdatum vilket var mycket dumt.
sedan lärde jag mig att se om ägg flyter höll åtskilliga månader i kyl.
Sedan läste jag att man kan smörja äggen i olja så håller dom sig bra i rumstemperatur så länge man vänder dom varje månad.
Efter att kommit på att jag kunde använda IKEAs olja för skärbrädor skred jag till verkan.
smörjde in 10 st och förde bok efter ett halvår testa jag att käka nemos problemos.
har sedan bara vänt dom till idag.
dom klara testet att sjunka i vatten.
dom lukta inget när jag knäckte dom.
men gulan gick väldigt lätt sönder och såg inte "fräsch" ut när jag stekte det.
i dess internet tider tänkte jag att det kan vara bättre att fråga än bli magsjuk.
hur vet man att ägget är bra.
på vilka sätt kan det bli dåligt (tänker mig om det finns någon sjukdom som kan blomma upp under lägre tid i ägget).
någon som vet eller tror något.
Ser det oavsett som en bra möjlighet att spara ägg när strömmen går så man kan testa att få höns (om än inte den bästa sorten men åtminstone frigående) och sedan kunna förvara äggen från en produktiv sommar till vintern iallafall kan man hoppas
