Blodpudding

Om tillagning och beredning (konservering, torkning, rökning, etc) av mat ur ett överlevnadsperspektiv.

Blodpudding

Inläggav MissCon » fre 27 jan 2017, 07:41

Har haft hund och en av sakerna jag gjorde då var torka blodpudding. Jag gillar det och det blev godis till både mig och hunden haha.
Provade dock inte hur lång tid det höll. Men eftersom det har en hållbarhet på 3 månader rå så borde det rimligtvis bli längre torrt.
Tänkte testa 100 grader tills det är helt torrt.
Någon som provat?
Användarvisningsbild
MissCon
Har proppen gått? Det lyser inte hos grannarna heller.
 
Inlägg: 65
Blev medlem: tis 13 sep 2016, 19:55

Re: Blodpudding

Inläggav Dweomer » fre 27 jan 2017, 11:15

Det finns ju blodbröd som kan lagras som torrt . Både tjockare och mjukare kakor samt ett som mer liknar tunnbröd .
Men skillnaden mellan puddingen och bröden är innehållet av fett , kan tänka mig att puddingen med mer fett kan härskna och på så vis tappa smak .
Användarvisningsbild
Dweomer
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
 
Inlägg: 8746
Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10

Re: Blodpudding

Inläggav Palle500 » fre 10 feb 2017, 06:53

Inte provat men massor av recept på nätet.
Tex torka i micron

Torkad blodpudding
För de som inte har någon ugn så kan man också torka i micron
1. Skär blodpuddingen i skivor och lägg dem på hushållspapper.
2. Tillaga i mikron, ca 4 minuter och skär sedan i lagom stora bitar.
Palle500
Finns staden kvar?
 
Inlägg: 981
Blev medlem: mån 27 jun 2016, 21:31

Re: Blodpudding

Inläggav MissCon » fre 10 feb 2017, 16:15

Har testat innan och jag tycker det blev gott och smidigt men det blir aldrig lagrat speciellt länge hehe så tänkte om någon testat och vet hur lång tid det håller.

I ugn körde jag :)
Användarvisningsbild
MissCon
Har proppen gått? Det lyser inte hos grannarna heller.
 
Inlägg: 65
Blev medlem: tis 13 sep 2016, 19:55




Återvänd till Matlagning/matberedning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst