Fet mat åldras snabbare än annan i frysen.
Sedan är frågan vad du menar med att "hålla sig". Menar du ätlig utan omedelbara allvarliga hälsoproblem så kanske 5 år stämmer. Sådan korv kan vara bättre än att svälta ihjäl, alltså.
Menar du helt utan märkbar försämring av smak så stämmer nog 2-3 månader bättre.
Vacuum-packning kanske hjälper något lite, någon månad extra, men fett blir dåligt ändå...
Här är riktlinjer från Råd & Rön:
https://www.radron.se/artiklar/sa-lange ... -i-frysen/Citera:
Så länge håller maten
Köttfärs och charkvaror: 2–3 månader
Fet fisk, till exempel lax: 2–3 månader
Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader
Ska du dekorera en tårta med grädde eller gelé, så frys enbart bottnarna och vänta med att göra färdigt tårtan tills de har tinat. Vispad grädde kan bli grynig och gelé kan bli rinnig om du fryser dem. Mousse går dock bra att frysa.
Fläskkött: 4 månader
Fetare kött, till exempel högrev och lamm: 6 månader
Mager fisk, till exempel torsk: 6–12 månader
Magert kött, till exempel vilt och kycklingfiléer: 12 månader
Bär och frukt, till exempel vinbär och blåbär: 12 månader
Håller sig längre om man sockrar dem lite före infrysning.
Grönsaker: 12 månader
Bör förvällas några minuter i kokande vatten före infrysning för att behålla näringsämnen och smak.
Matbröd: 12 månader
Grovt bröd, till exempel råglimpor, bör mogna någon dag innan du fryser in dem.
Läge att bjuda på kalas? Du står för maten, gästerna för ölet...