Sås

Om tillagning och beredning (konservering, torkning, rökning, etc) av mat ur ett överlevnadsperspektiv.

Sås

Inläggav somvanligt » fre 01 dec 2017, 17:21

Med tomatpulver och mjöl och kryddor kan man nog göra en hygglig tomatsås till ris, pasta, bönor. Vad mer för sås kan man göra med få ingredienser som kan långtidslagras?
We know some people do incredibly stupid and unpredictable things. But if we haven’t planned for that incredibly stupid or unpredictable thing, maybe we end up being the stupid person, and a victim of the unpredicted thing.
Användarvisningsbild
somvanligt
There's no fate but what we make for ourselves
 
Inlägg: 624
Blev medlem: fre 29 sep 2017, 17:06

Re: Sås

Inläggav Skogsbonde » fre 01 dec 2017, 18:13

"Koncentrerad" Curry finns i bra små glasburkar med lång hållbarhet. Även i pulverform som kan vacuumpackas.
Påsar med Tex-Mex-kryddor kan nog också fungera bra. Kombinera med krossade tomater på burk.
Senap på helkonserv metalltub går det att göra senapssås av. Går även att göra själv med senapsfrö, vinäger/ättika och socker.
Mjölkpulver och rapsolja kan användas som bas för en normal topp- eller botten-redd sås. Steksky, buljongtärning, salt och peppar samt soja kompletterar.
Sedan finns det gott om diverse färdiga pastasåser i pulverform, exempelvis Carbonara och ostsås. Smidigt om man lagar till pasta och pastasås i mattermos med kokande vatten från KellyKettle. Blir extra bra om man kompletterar med torkad mager köttfärs eller torkad skivad kryddad korv.
Kanske man kan använda mjukost på tub som bas för ostsås också.
Skogsbonde
 

Re: Sås

Inläggav pre » mån 05 mar 2018, 23:00

Något fel med färdiga pulversåser?
pre
Bor numera i en bunker
 
Inlägg: 874
Blev medlem: ons 18 maj 2016, 21:15




Återvänd till Matlagning/matberedning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster