Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Programförklaring och regler
InläggPostat: fre 12 dec 2008, 06:01 
Offline
Chefen

Blev medlem: lör 20 jan 2007, 04:09
Inlägg: 2477
Ort: Sveriges Lärosäte
Den tjugonde januari tjugohundrasju startade jag det här forumet efter att ha sökt länge efter ett Survivalistforum för Svenska förhållanden och inte funnit något dedikerat sådant. Jag hade sett några ganska korta trådar om ämnet på andra forum, men det var allt. Forumet som jag startade i förhoppningen att hitta likasinnade att utbyta ideer och erfarenheter med har vuxit till ett forum med många initierade tankar och diskussioner och många matnyttiga tips inom områden som jag inte ens visste att man behövde tänka på.

Programförklaringen är alltjämt ett forum för den Svenske (Skandinaviske, då vi åtminstone har registrerade användare från Norge) survivalisten och de förhållanden h*n har att agera under.

Reglerna är enkla.
*Använd sökfunktionen.
*Ingen fråga är för dum för att ställas, ingen föds som vassrotskonässör.
*Tillämpa grundläggande netikett, hyfs och fason.
*Försök att vara saklig.
*Vid gräl, VAR SAKLIG.
*Presentera dig gärna i en tråd på tavlan för presentationer. presentationer-f84.html

Välkommen hit.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Programförklaring och regler
InläggPostat: fre 27 nov 2015, 15:00 
Det har varit en del "turbulens" på forumet rörande allmänna politiska frågor som inte hade direkt koppling til eget prep och survival. Därför kommer här en del kompletterande regler och information om hur forumet modereras för att vi skall undvika problem och polarisering i onödan:

Detta forum är dedikerat till prat om prepp och survival och det är riktat till just personer som främst är intresserade av att prata om prepp och survival när de befinner sig på forumet.

Det är helt OK att även diskutera andra saker om de har en tydlig koppling till eget eller andras prepp och survival, särskilt om man tydliggör denna koppling.

Om inlägg och trådar saknar vettig koppling till eget eller andras prepp och survival så kan de komma att uppfattas som störande, provocerande, försök att polarisera forumet och avsiktlig provokation. Det kan i sin tur leda till åtgärder från forumets moderatorer. Exempel på möjliga åtgärder: Låsning av trådar. Borttagning av inlägg eller trådar. Varning av användare. Minskade av behörigheter. Avstängning av användare.

Det är alltså INTE OK att diskutera vissa kontroversiella ämnen, exempelvis enskilda politiska företrädare, partipolitiska frågor, regeringsutspel, oppositionens reaktioner, religion, ideologier, kvällspressens senaste rubriker eller liknande, om man inte mycket tydligt visar kopplingen till eget eller andras prepp och survival.

Orsaken till denna begränsning är att en del frågor har en tydligt polariserande effekt och skapar konflikter mellan användare på forumet. Dessa konflikter har ofta inget alls att göra med prepp och survival.

När det gäller spridda ämnen, som inte är särskilt kontroversiella, kommer troligen en hel del avsteg från ovanstående tillåtas av moderatorerna. Ovanstående begränsning är främst till för att vi skall kunna undvika en systematisk glidning av forumets inriktning.

Eftersom det är enkelt att på nytt registrera sig på forumet som ny användare om man blir avstängd och det är tillåtet att ha mer än ett nick på forumet, så ses inte avstängning som en särskilt allvarlig åtgärd. Därför kan den åtgärden i vissa fall komma att vidtas av mod/admin utan föregående varning. Det gäller särskilt vid uppenbart avsiktliga provokationer och personangrepp.

Ingående diskussioner om vapen är inte heller något som uppmuntras på ett öppet forum som detta. Det spårar lätt ut då en del är lite överdrivet intresserade och då en del som inte är intresserade kan bli överdrivet förfärade.

Med andra ord: Det mesta är tillåtet så länge det inte leder till bråk i kontroversiella frågor. Skulle det bli bråk så förbehåller sig mod och admin rätten att avsluta en diskussion och att på olika sätt försöka se till att sådant inte upprepas.


Top
  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 2 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet