Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Inga länkar till piratkopior
InläggPostat: lör 28 aug 2010, 08:16 
Det har på senare tid börjat länkas till olika typer av resurser på andra platser, som eventuellt kan vara tveksamma att länka till av upphovsrättsliga skäl. Vi som arbetar som moderatorer här på Swedish Survivalist har inget särskilt intresse av att testa lagstiftningen eller att tänja på gränser när det gäller upphovsrättslagstiftningen. Swedish Survivalist är i första hand ett diskussionsforum, inte en plats att posta länksamlingar till piratkopierat material. För att undvika problem, filtrering och ifrågasättanden så har vi därför beslutat följande:

Det är OK att posta länkar till externa resurser, torrents, Youtube-klipp, PDF-filer och liknande, om det handlar om material som är fritt och tillåtet att sprida utan upphovsrättsliga problem. Vi ställer dock krav på att den som postar dessa länkar själv skall kontrollera att det inte kan vara några tveksamheter. Lägg gärna in ett relevant citat från upphovsrättsinnehavaren som visar att det är så. Vid gränsfall eller om man är osäker skall man avstå från att posta. Om någon upptäcker någon tveksam länk så bör man anmäla den till moderatorer. Länken kommer då att tas bort och den som gjorde postningen kommer att varnas. Efter ett visst antal varningar kan det bli aktuellt att stänga av personer som ofta postar länkar till upphovsrättsskyddat material som inte upphovsrättsinnehavaren givit tillstånd till att sprida. Om personen som postade länken kan visa att det man länkade till var fritt att sprida så tas naturligtvis varningen bort.

Om du vet med dig att du har postat "tveksamma" länkar så ser vi gärna att du själv tar bort dem utan uppmaning.

Att nämna exempelvis "Google", "PirateBay", "kat" eller "isohunt.com", i samband med att man recenserar en film eller ett tv-program, utan att direkt uppmana till lagbrott, är naturligtvis inte förbjudet.


Top
  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet