Global är ett dyrt märke som du överbetalar för- Satsa hellre på en tysk kniv tex
http://www.dick.de/en/. Mycket billigare. Vill man ha något i Globals prisklass så finns det en hel del svenska knivar som dessutom är bättre. Bla
http://www.larskallgren.se/ http://www.mohac.se/Le Creuset är också ett dyrt märke som man överbetalar för, satsa hellre på
http://www.skeppshult.com/sortiment/Mvh
Herr_Nilsson (utbildad kock)[/quote]
"Utbildad kock" blir man på gymnasiet. Säger inte mkt i sig om man inte vidareutvecklar sig efter det och arbetar i branschen

Mvh Takiman, utbildad kock med många år i branschen.
PS. Global är ett dyrt märke, men med väldigt bra produkter. Lasts a lifetime. -check-
Le Creuset är dyrt, men väldigt bra. Lasts a lifetime. -check-
Sen att Le Creuset och framför allt Global är trevligare att använda och snyggare än Skeppshult är en annan femma... Inget fel alls på Skeppshult, men föredrar Le Cruset själv.
Har man cash köp det bästa. Har man inte cash, spara till det bästa och köp det senare. Föredrar Global före andra bla för kvalitén, stålet, eggvinkeln samt goodwill från varumärkets sida.
I dessa sammanhang rekommenderar jag det jag vet "lasts a Lifetime".
När det gäller min arsenal globalknivar är de äldsta drygt 20 år gamla och de är lika bra nu som när de var nya. Med rätt många yrkestimmar under bältet...[/quote]
Om du nu är kock så vet du säkert att det finns betydligt bättre knivar än global, bla dom jag skrev om tidigare.
Du skriver själv "Har man cash köp det bästa. Har man inte cash, spara till det bästa och köp det senare." så varför nöjer du dig med global när man kan få något mycket bättre för bara någon tusenlapp mer?
Gällande min utbildning så har jag gått 4-årig kockutbildning i köpenhamn, gesällbrev med silvermedalj och flera års erfarenhet i branschen varav en del i köpenhamn. Vi kan väl enas om att vara oense, men jag har inte stött på en enda kock som väljer global som sina knivar.